X

Volgt u de Transfermarkt nog?! (Pt1)

Het is spitsuur op de transfermarkt. Druk verkeer van mensen en goederen is aan de gang en dat zorgt voor enorme nervositeit bij vele teamleiders. Héél veel teams, merken, sponsors en piloten praten met elkaar en dat brengt dan ook een enorme stroom aan geruchten met zich mee. Geruchten die we graag met u delen maar beginnen doen we met wat we al weten.

Eén van die ‘dingen’ die we al weten is dat onze landgenoot Jeremy Van Horebeek zijn contract bij Monster Energy Yamalube Yamaha team verlengd heeft met één jaar. Daarmee blijft daardoor al zeker tot het eind van 2017 bij het Officiële Yamaha team van Rinaldi. Daar blijft z’n teamgenoot ook gewoon Romain Febvre, de fransman tekende eerder dit jaar een contractverlenging tot en met 2019!

Nog een vaststaand feit is dat Max Nagl ook blijft waar hij momenteel is. De Duitser heeft z’n contract verlengd tot eind 2017. Dit zorgt er in principe voor dat hij de teamgenoot wordt bij het ICE ONE Racing team van Max Anstie. De Brit tekende namelijk vorig seizoen een tweejarig contract met Husqvarna. Het is echter nog niet duidelijk vanuit welk team Max Anstie zal opereren met z’n ‘Factory Husqvarna’. Want wij vernamen dat de tweede plaats in het ICE ONE Racing team naar niemand minder dan Gautier Paulin zou gaan.

Gautier Paulin die op het ogenblik véél centen verdiend bij het HRC Honda team, mag echter plaats maken voor de jongeman in vorm en de huidige leider in het MXGP WK; Tim Gasjer. De Sloveen mag naar alle waarschijnlijkheid een duo gaan vormen met de sterk presterende Evgeny Bobryshev.

Bij het Suzuki team gerund door Stefan Everts is het momenteel nog koffiedik kijken. Wel is duidelijk geworden dat Brian Hsu naar alle waarschijnlijkheid naar Amerika zal vertrekken. Dit om daar deel te gaan uitmaken van het nieuwe, optil staande 250 Suzuki Fabrieksteam. The Legend is dan ook naarstig opzoek naar nieuw en jeugdig talent om de leegte in te vullen. Geruchten vertelde ons dat er werd gepraat met Jago Geerts, maar zonder resultaat. Nu zou volgens het Franse MotoVerte Zachary Pichon z’n intrede maken bij het Suzuki team. Zeker een wissel op de toekomst, en zo zouden Stefan en Mickael elkaar eventueel opnieuw vinden.

Morgen krijgt u de waslijst van geruchten die we zeker met u willen delen. U moet toch ergens over praten op de Grote Prijs van Lommel!

Tekst: Matthias Van Eeckhoven