X

KEMEA Yamaha Official MX team: SMX Cup, Veltins Arena Germany

Twee weken na het hoogtepunt van het jaar in Maggiora trok de GP karavaan voor het eerst naar de Veltins arena in Gelsenkirchen voor de allereerste SMX cup. In deze rijders en merken cup mag elke constructeur drie rijders en een joker inschakelen. Aanvankelijk waren zowel Brent Vandoninck en Benoit Paturel samen met Romain Febvre en Justin Barcia geselecteerd voor deze wedstrijd. Vorige week haakten Benoit en Barcia echter af. Hierdoor werd de Fransman Yannis Irsuti opgeropen als derde rijders om samen met Brent en Febvre de strijd met de andere merken aan te gaan.

Op de snelle supermotorcross omloop kregen de rijders twee trainingen om te wennen aan het circuit en de voor hen ongewone omstandigheden. Brent stapte voor deze gelegenheid opnieuw over op zijn vertrouwde YZ250F.

In de eerste manche kende Brent een goeie start. Hij reed al snel op de twaalfde plaats en moest slechts één rijder voorlaten. Hij kwam aan als eerste MX2 rijder.

In de tweede manche verliep het iets moeilijker voor Brent. Hij kwam aan als 16e maar had tijdens de wedstrijd enkele mooie duels met oa Gautier Paulin en andere MXGP rijders.
Ook in de slotmanche was het voor Brent moeilijk om na een slechte start terrein goed te maken op de technische omloop. Brent kwam als 17e over de streep.
In de algemene individuele eindstand werd Brent 15e in Gelsenkirchen. Hij was hiermee tweede MX2 rijder na Jeremy Seewer.
In de constructeurs eindstand werd Yamaha vijfde. De overwinning ging naar KTM voor Honda en Kawasaki.

Brent Vandoninck: “ De eerste wedstrijd was mijn beste wedstrijd, maar tevens ook mijn beste start van de avond. Ik amuseerde me en was blij met het resultaat. In de tweede wedstrijd had ik een slechte start en was ik al van in het begin achteraf. Ook in de slotrace had ik een slechte start, maar ik kon profiteren van de vele valpartijen. Al bij al heb ik mij geamuseerd. Het was een leuke avond en een amusante set-up van de wedstrijden. Ik voel mij in ieder geval vereerd dat Yamaha mij heeft gekozen voor dit evenement, en het was leuk om samen met Romain en Yannis ons merk te vertegenwoordigen.”

Foto’s @cdsimages