X

Wilvo Yamaha met Shaun Simpson en Arnaud Tonus in de MXGP

Yamaha Motor Europe komt vandaag met het officieel nieuws van de line-up van het Wilvo Yamaha MXGP Team. Het team van Louis Vosters gaat zich volgend seizoen enkel nog concentreren op de MXGP klasse. De Brit Shaun Simpson en de Zwitser Arnaud Tonus zullen dus in 2017 op de YZ450Fs komen te zitten.

Normaal gezien zou de Alexander Tonkov die al deel uitmaakte van het Wilvo Yamaha Team mee de overstap maken naar de MXGP klasse, maar omdat de Russische rijder met visumproblemen zit Rusland heeft Yamaha besloten om een andere weg in te slaan. Shaun Simpson en Arnaud Tonus hebben beiden een tweejarig contract ondertekend.

Shaun Simpson : “De laatste keer dat ik met Yamaha reed was heel positief voor mij en ik denk dat het nog steeds de beste motor was waar ik mee gereden heb in termen van gevoel en comfort. Ik kijk dus optimistisch naar de komende twee seizoenen. Ik ben dan ook tevreden met wat Louis heeft opgebouwd, een goed team en een ondersteunende structuur dat in het belang van de rijder is opgezet. Arnaud is ook een geweldig mens om mee samen te werken en ben ook zeker dat de sfeer in het team zal goed zijn om op die manier samen te werken. Yamaha heeft in de laatste jaren bewezen dat ze enorm gegroeid zijn en ook enorm geïnvesteerd hebben in de MXGP. Ik voel dat dit het juiste moment is om terug weer blauw te zijn.”

Arnaud Tonus : “ Het is totaal een andere klasse voor mij en zelfs een ander kampioenschap met twintig Grand Prix’s op het programma. Maar ik ben blij om terug te zijn en natuurlijk heb ik de ervaring hier nog en dat is toch een voordeel voor mij. Het gaat een lang seizoen worden met veel concurrentie op de 450 en meteen ook een grote uitdaging. Maar ik ben echt blij met Yamaha en Louis was zeer gedreven om deze deal rond te krijgen. Hopelijk krijgen we een goeie voorbereiding en een fatsoenlijke winter om te kunnen werken. Ik zal ergens tussen België en Zwitserland mijn uitval basis hebben waar ik een mooie omgeving heb om te trainen. De Supercross van Geneve zal mijn eerste optreden gaan worden op de Yamaha en ik kijk er al naar uit en ik hoop in de komende weken terug op de motor te zitten.”

Tekst : @Kris…
Foto :Yamaha