X

Sven van der Mierden kijkt uit naar ONK Heerde

Komend weekend wordt de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap verreden in Heerde. Deze wedstrijd telt mee als kwalificatie voor de prestigieuze Dutch Masters of Motocross. Voor Sven van der Mierden (Husqvarna SKS Racing NL team) wordt het extra spannend want hij maakte deze winter de overstap van de MX2 naar de MX1.

Vorig jaar eindigde van der Mierden 8ste in de MX2 klasse van de Dutch Masters of Motocross. Bij zijn debuut in het WK MX2 tijdens de Grand Prix in Assen pakte de 21-jarige crosser meteen zes punten. Toch maakt Sven nu dus de overstap naar de zwaardere motor.
“Om de overstap soepel te laten verlopen heb ik afgelopen winter heel veel meters gemaakt en daarnaast samen met Bart Nelissen heel hard gewerkt aan mijn fysiek,” aldus Sven .“Het is moeilijk om echt verwachtingen te hebben. Ik wil gewoon zo goed mogelijk presteren en het maximale eruit halen.”

Vorige week in Groesbeek reed van der Mierden zijn eerste wedstrijd in de MX1. Dit deed hij vol overtuiging met een zesde plaats in het dagklassement. In Heerde zal hij verder bouwen aan zijn vorm en gaat voor twee constante uitslagen. Naast van der Mierden komt ook opnieuw Carsten Goedegebeure uit voor het Husqvarna SKS Racing NL team. Nick Horsten en Michel Schoenmakers zijn allebei nieuw in het team van Toine Uijttewaal.

Aanstaande zaterdag beginnen de trainingen om 09:00 uur, gevolgd door de wedstrijden. Voor meer informatie over de wedstrijd in Heerde kunt u kijken op www.msv-nov.nl

Foto’s: Henk Van de Haar