X

Voorbeschouwing BK Motorcross Moerbeke!

Aanstaande zondag trekt MC Scheldeland het BMB seizoen op gang met de eerste wedstrijd van het BK motorcross 2017 in het Oost-Vlaamse Moerbeke-Waas. Zowel de solo’s als de zijspannen staan er op het programma. Dit is meteen de eerste wedstrijd die volgens de vernieuwde formule zal verlopen. Door de afgelastingen in de MCLB en de VMCF komen allicht nog bijkomende rijders én meer toeschouwers naar Moerbeke-Waas!

Zoals blijkt uit de beelden van de opbouw in de onderstaande galerij is de grond in Moerbeke goed gespaard gebleven. Over de staat van de omloop hoeven we het dus al niet te hebben. Zeker omdat de weersverwachtingen behoorlijk gunstig zijn!
De openingswedstrijd van de BMB is ook de eerste volgens een nieuw tijdschema. De volledige indeling per klasse vind je hier. Alle rijders werken ‘s zondags eerst een vrije trainingssessie van 7 minuten af. Deze wordt onmiddellijk gevolgd door een gechronometreerde sessie van 10 minuten. Alle wedstrijden zullen over 20 minuten en 1 ronde worden verreden. Hierdoor is er dus meer rijgelegenheid voor de rijders!






Nieuw formule indeling categorieën

De andere belangrijke wijziging betreft de klasse indeling waarbij de diverse categorieën worden onderverdeeld volgens hun cilinderinhoud, MX1 of MX2, wat ook een vraag was van de rijders. Zondag zullen er trainingen en wedstrijden zijn voor de Cup MX2 (seniors, experten, juniors), Cup MX1 (seniors, experten, juniors), MX2 (nationalen en inters),  MX1 (nationalen en inters), Cup 125 (beloften en nationalen 125), jeugd en zijspannen. Een andere interessante nieuwigheid is de invoering van de holeshot premie. De snelste starter van de eerste reeks kan een extra premie van 50 EUR winnen.

Supertalent Jett Lawrence is een naam om te onthouden. Zeg dat Stefan Everts het gezegd heeft!

Een volledige deelnemerslijst voor de Inters in Moerbeke-Waas is er niet. Het valt bovendien ook af te wachten hoeveel van de toppers uit de MCLB en VMCF hun opwachting gaan maken in het BK! We weten wel dat we Ken De Dycker  (Suzuki Van Boom) mogen verwachten als favoriet. Hij zal het opnemen tegen o.a. Cédric Grobben en ook Jeffrey Dewulf en Robin Bakens. In de MX2 zijn Sahkar-KTM rijders Jago Geerts en Hardi Roosiorg, vorige week winnaar in het ONK in Heerde, ingeschreven. Voor de 85cc klasse wordt het vooral uitkijken voor het Suzuki duo Jett Lawrence en Liam Everts.

Lokale held: Dean Van Clapdorp!

Een wedstrijd voor eigen volk rijden is altijd leuk. We zijn dan ook benieuwd naar de thuisraces van Tallon Verhelst uit Lokeren, Dean Van Clapdorp (Sint-Niklaas) en Bo De Clercq (Waarschoot). Ook bij de zijspannen verwachten we ook wat toppers voor hun eerste BK wedstrijd. Nu Ben Adriaenssen en Jan Hendrickx hun carrière hebben beëindigd, is het uitkijken naar de prestaties van onze andere landgenoten met ondermeer Jason Vandaele en Marvin Vanluchene. Klik hier voor een preview van de het Belgisch Kampioenschap Sidecar.

OPGELET!
Mits het nemen van een dagvergunning, kan iedereen deelnemen op zondag !
Op zaterdag 11 maart kan er al vrij getraind worden vanaf 14 uur op het circuit gelegen aan de Achterdreef in Moerbeke-Waas. Opgelet, alle rijders moeten zich bij hun aankomst aanmelden op de welcome en zullen er na het regelen van hun inschrijving, een inschrijvingskaart ontvangen die ze nadien moeten afgeven in het gesloten rennerspark.

Inkom: €15
Welcome office:
Spelonckvaart 108 – 9180 Moerbeke-Waas
Openingsuren Welcome office 11 maart: 13:00 – 21:00
12 maart: 07:00 – 13:00

Adres circuit: Achterdreef – Moerbeke-Waas

Het tijdschema vind je hier: wedstrijdschema BK Motorcross Moerbeke-Waas

Foto’s: Ray Archer, DBMX photography, Davide Messora