X

Podium Damon Graulus in eigen land!

De 39ste Internationale ‘Motocrosss du Doudou’ in Mons was de eerste wedstrijd in eigen land voor Damon Graulus. De 24MX Honda rijder trok de positieve lijn van de voorbije maanden door en stond voor de  tweede opeenvolgende week op het podium. Jeremy Van Horebeek won de wedstrijd, Ken De Dycker werd tweede.

Mons gold niet alleen als derde ronde van het Belgisch Kampioenschap motorcross het was voor WK rijders ook de laatste generale repetitie voor de Grote Pijs van Trentino volgend weekend. Graulus begon prima aan zijn wedstrijddag. Tijdens de erg korte kwalificaties kwam hij tot de tweede tijd na topfavoriet Van Horebeek.



In de eerste ronde kwam Damon ten val nadat zijn voorwiel was aangeraakt. Tot overmaat van ramp duurde het even vooraleer Graulus weer kon vertrekken. De gemotiveerde 24MX Honda rijder schudde daarna wel een inhaalrace van formaat uit zijn mouw. Van op de allerlaatste plaats kwam nog terug tot op 8,5 seconde van de vierde, Erik Willems.

De slechte start van de eerste manche werd goedgemaakt door een prima openenr in reeks twee. Damon leidde de debatten in de eerste ronde maar was niet opgewassen tegen MXGP topper Van Horebeek. Aanvankelijk lukte het Graulus aardig om het contact te behouden met de Yamaha fabriekspiloot. Een slechte vijfde ronde kostte hem echter tijdelijk de tweede plaats. In de tweede wedstrijdhelft zette de meervoudige Nationale MX2 kampioen toch orde op zaken. Damon rekende af met De Dycker en naderde nog tot op 8 seconden van winnaar van Horebeek.

Damon Graulus: “Ik ben blij met het rijden op zich. Naarmate ik meer wedstrijdritme krijg, gaat het steeds beter. Ook op het vlak van vering hebben we nog vorderingen gemaakt met de motor. De tweede manche was ook goed. Ik had even een dipje maar daarna kon ik goed herstellen en hoewel ik wilde aanpikken, is het duidelijk dat Van Horebeek op dit moment gewoon sneller is. Jammer van die val in de eerste manche. Ik heb lang stilgestaan waardoor ik van wel erg ver moest terugkomen. Mijn tempo was goed in die inhaalrace maar dat soort van schooheidsfoutjes zoals die val moeten we eruit krijgen. Hier kon ik nog vijfde worden, in een MXGP race kan je het na zo’n lang oponthoud wel vergeten!”

MX1 eerste manche
1.
Jeremy Van Horebeek, 2. Ken De Dycker, 3. Steve Ramon, 4.Erik Willems, 5. Damon Graulus (24MX Honda), 6. Kenny Vandueren, 7. Daymond Martens, 8. Dietger Damiaens, 9. Joey Smet, 10.Roy Silliën, 11. Bryan Boulard, 12. Jérôme Benonit, 13.Donny Schmidt, 14. Bram Valckx, 15. Jochem Walckiers, 16.Joshua Feytons, 17.Kevin Vangenechten, 18.Jelle Vanhoof, 19. Kevin Spruijt, 20. Keanu Du Tré

MX1 tweede manche
1. Jeremy Van Horebeek, Damon Graulus (24MX Honda), 3. Ken De Dycker, 4. Steve Ramon, 5. Erik Willems, 6. Dietger Damiaens, 7. Kenny Vandueren, 8. Roy Silliën, 9. Daymond Martens, 10. Joey Smet, 11. Jérôme Benonit, 12. Donny Schmidt, 13. Jochem Walckiers, 14. Joshua Feytons, 15. Bram Valckx, 16. Keanu du Tré, 17. Mathieu Vanderrecke; 19. Ronny Van Hoven, 20. Glenn Baelemans

Eindstand BK Motorcross Mons MX1
1. Jeremy Van Horebeek 50, 2. Ken De Dycker 42, 3. Damon Graulus (24MX Honda) 38, 4. Steve Ramon 38, 5. Erik Willems 34, 6. Kenny Vandueren 29, 7. Dietger Damiaens 28, 8. Daymond Martens 26, 9. Roy Silliën 24, 10. Joey Smet 23…

Foto’s: Ivo Moeys