X

Voorbeschouwing BK Motorcross Mons

Komend weekend vindt in Mons de 39ste Internationale ‘Motocross International du Doudou’ plaats. De organiserende club heeft enkele fameuze kleppers vastgelegd om in het ‘Bois brûlé’ strijd te leveren. Zo morgen we er Jeremy Van Horebeek, Ken De Dycker, Steve Ramon en Daymond Martens verwachten.

Op zondag 9 april vindt het internationale BMB programma plaats met de klassen jeugd, Cup 125, Cup MX1, Cup MX2, MX1 en MX2. Mons is ook meteen de derde wedstrijd van het Belgisch Kampioenschap Motorcross na Moerbeke en Lommel.

Voor Jtech-Suzuki rijder Ken De Dycker wordt Mons de generale repetitie vooraleer hij op 15 en 16 april aan zijn eerste MXGP van het seizoen begint! Ken werkte een behoorlijke voorbereiding af met verschillende podiumplaatsen en reekszeges. We zijn benieuwd hoe hij voor de dag komt tegen Jeremy Van Horebeek, momenteel 4de in de MXGP WK stand, tweevoudig wereldkampioen Steve Ramon en de winnaar van de Le Touquet Enduropale Daymond Martens.

Bij de inters leidt Yentel Martens de dans na twee zeges in Moerbeke en in Lommel, maar die zal er in Mons niet bij zijn aangezien hij kiest voor de Dutch Masters of Motocross.  Maar ook Erik Willems, Dietger Damiaens en Roy Sillien zijn goed geplaatst in de BK tussenstand. De beste nationaal in dit selecte gezelschap is Bram Valckx die in Lommel de leiding veroverde.

Bij de MX2-rijder domineerde Jago Geerts de eerste twee races voor de Fin Jerre Haavisto. Mark Boot volgt als derde en vindt in Mons zijn lievelingscircuit terug. De Nationalen Jens Heyndrickx en Omar Baloglu volgen verassend als vierde en vijfde nadat alle andere Belgische inters in Lommel een ware nachtmerrie meemaakten.

In de 125 cc-klasse blijft het hard tegen onzacht gaan tussen leider Killigan Delroeux en rookie Wannes Vandevoorde. Delroeux veroverde in Lommel de leiding en is niet van plan de leiding af te geven. Romain Delbrassinne volgt als derde voor Emilio Van Nieuwenhuyse en Chiel Vanhaeren.

In de Cup MX2 staat ook een nieuwe leider genoteerd want ondanks machinepech pakte Lucas Derijcke de leiding van een geblesseerde Thomas Delvoy. Jaimmy Cornil en Nils Vandenbergh volgen op drie en vier voor Antoine Lambilliotte die in Lommel een pak punten verloor door machinepech.

De Cup MX1 blijft ook een spannend kampioenschap want Creymert-rijder ken Craeghs kon de leiding behouden ondanks dat de Limburger doodziek in Lommel van start ging. Opvallend is de tweede plaats van Senior Alain Voermans die Bo Petersen en Maxime Lurkin vooraf gaat. De kop vijf wordt volledig gemaakt door nieuwkomer Franz Mercie.

Tot slot komen we bij de 85 cc-klasse waar de Belgische rijders ernstige klappen kregen op het GP-circuit van Lommel. Avo Tack bleef wel overeind en leidt dan ook de dans voor Robbe Daniels en Thomas Claro. Senne hermans en Denzel Vervaet maken de top vijf compleet en gaan in Mons wellicht voor eerherstel. Afspraak zondag op het Bois Brûlé!

Op zaterdag 8 april vindt de openingswedstrijd van het Waals Kampioenschap motorcross plaats, een samenwerking tussen de FMWB en de FPCNA. Dit kampioenschap is de kweekschool voor toekomstige kampioenen en kent steeds een grote opkomst van rijders en publiek.

Praktische info:

Adres: Circuit du Bois-Brûlé, in MONS-Ghlin, route de Wallonie, (Nationale 552)

Inkomprijs: 25 EUR, geldig voor 2 dagen, gratis tot en met 13 jaar

Parking toeschouwers gratis: Rue du Grand Large  – Mons (Bergen) GPS   DD 50.4688667 , 3.93690130000045

Parking motorfietsen en minder validen: volg de borden Welcome

Welcome: Ghlin, route de Wallonie (RN 552).( E19- E42, sortie 23, RN6, RN552), GPS 50.475 524, 3.942 009.
De Welcome zal op vrijdag open zijn van 15 tot 23u, op zaterdag van 6u tot 23u en op zondag van 6u tot 14u
De BMB  Elite parking zal open zijn vanaf zaterdagavond nadat de weg is afgesloten en de wegversperringen zijn aangebracht.

Foto: Yamaha/Davide Messora