X

ONK Rhenen: Herlings domineert, Damiaens vijfde!

Rhenen mag gerust één van de mooiste motorcrossbanen van Nederland genoemd worden. Daar wilde Jeffrey Herlings dus ook nog wel eens aan de bak, maar ondanks de zon en de goede publieke opkomst werd het vandaag niet meer spannend op het circuit Kwintelooyen. Herlings domineerde met veel overmacht de beide manches.

Tijdens de tijdstraining bedroeg het verschil tussen polesitter Herlings en man in vorm Sven van der Mierden 4,5 seconden. In de eerste manche won ‘The Bullit’ met bijna één minuut voorsprong op van Der Mierden. Van der Mierden was ook duidelijk de sterkste na Herlings. In de eerste manche hield hij nog even contact met de drievoudige wereldkampioen. Na de pauze pakte Herlings de kopstart en dubbelde hij tot plaats 5. Van der Mierden reed een val in de start een knappe inhaalrace. De Husqvarna SKS Racing rijder won het duel met Rick Satink voor de tweede plaats.


Ook Dietger Damiaens was goed op dreef. Ondanks een val in de eerste reeks werd hij nog zesde. Na een slechte start kwam Damiaens toch nog als 5de binnen, goed voor een vijfde plaats in het dagklassement. Greg Smets werd in race één zeventiende, in de tweede race eindigde hij twaalfde.

ONK MX1 Race 1
1. Jeffrey Herlings, 2. Sven van der Mierden, 3. Rick Satink, 4. Heiki Lang, 5. Mike Gijsbertsen, 
6. Dietger Damiaens, 7. Gert-Jan Assink, 8. Joey Bak, 9. Santtu Tiainen, 10. Jeffrey Meurs

ONK MX1 Race 2

1. Jeffrey Herlings, 2. Sven van der Mierden, 3. Rick Satink, 4. Heiki Lang, 5. Dietger Damiaens, 6. Mike Gijsbertsen, 7. Jim Kanters, 8. Santtu Tiainen, 9. Gert-Jan Assink, 10. Stijn Blom

Eindstand MX1 Rhenen
1. Jeffrey Herlings, 2. Sven van der Mierden, 3. Rick Satink, 4. Heiki Lang, 5. Dietger Damiaens, 6. Mike Gijsbertsen…

Foto’s: Ray Archer / Huub Munsters