X

KEMEA Yamaha Official MX2 Race Report, GP8 Teutschenthal, Duitsland

De GP van Teutschenthal is één van de meest iconische wedstrijden op de GP kalender and zorgt elk jaar opnieuw voor spannende wedstrijden op de prachtige natuurlijke omloop. Een zware wolkbreuk en storm op vrijdagavond zette alles onder water en ondanks een aangenaam zonnetje op zaterdag en zondag werd de omloop heel zwaar en technisch met diepe sporen.

Na enkele mindere wedstrijden keek Benoit er naar uit om terug te slaan op de Duitse omloop en zijn echte snelheid te tonen. Reeds op zaterdag voelde hij zich goed in zijn vel en won hij mooi de kwalificatiewedstrijd, zijn allereerste pole positie. Na een goeie start bleef hij kalm en maakte hij geen fouten, waardoor hij als eerste over de streep kwam. Alvin reed een degelijke reeks en kwam aan als 12e. Brent kwam in de aanvangsfase ten val en kwam niet verder dan de 24e plaats.

Zoals altijd in Teutschenthal, waren duizenden enthousiaste fans getuige van een degelijke start van Benoit in de eerste reeks. De Fransman reed op de zesde plaats en had aansluiting met de leiders toen hij plots met technische problemen de wedstrijd moest verlaten. Brent, die helemaal buitenaf stond met de start, had geen te beste start en reed buiten de punten bij de eerste passage. Hij keerde terug naar de 13e positie. Alvin ging in de eerste ronde tegen de vlakte en hervatte ver achter de rest de wedstrijd. Hij gaf niet op maar slaagde er met een 27e plaats niet in om punten te scoren.

In de laatste reeks kwam Benoit opnieuw goed uit de startblokken en kon hij zich meteen moeien in het gevecht voor de leiding. Hij reed de ganse wedstrijd op de tweede plaats en hoewel hij enkele keren dichter bij de leider kwam, moest hij genoegen nemen met de tweede plaats. Hiermee werd Paturel nog tiende in de daguitslag en blijft hij vijfde in de tussenstand van het WK. Alvin startte buiten de top 20 en kwam nog terug naar de 16e plaats. De Zweed werd 21e in de daguitslag. In de tweede reeks was het de beurt aan Brent om kennis te maken met de Duitse grond in de eerste bocht. Hij kon enkele gevallen rijders niet ontwijken en ging mee tegen de grond. Eens terug vertrokken moest hij nog langs de pitlane om zijn stuur terug recht te zetten. Hij reed nadien nog sterke rondetijden maar na een val in de slotfase verliet hij de wedstrijd. Hij werd 17e in de eindstand en valt in de tussenstand van het WK terug naar de 8e plaats.

Benoit Paturel: “ Er waren zeker enkele positieve dingen om te onthouden dit weekend. De snelheid was aanwezig en ik voelde me het ganse weekend goed op de motor. Ik was heel tevreden met de overwinning in de kwalificaties, want een goeie startpositie is heel belangrijk in Teutschenthal. Na enkele mindere weekends voelde ik mij weer goed, en dat is belangrijk. Spijtig genoeg verloor ik alle podiumkansen door een technisch probleem in de eerste reeks, maar dat is MX. Gelukkig kon ik mijn snelheid bevestigen in de tweede reeks en tweede finishen kort na de leider. Ik kijk er al naar uit om volgende week naar Ernée te trekken. Een thuis GP is altijd speciaal en ik wil absoluut mijn best doen voor alle thuisfans!”

Alvin Ostlund: “ Dit was opnieuw een zwaar weekend! Als ik terugkijk op het weekend ben ik wel tevreden met mijn rijden en de snelheid, maar ik ben ontgoocheld over de resultaten. De kwalificatie was goed met een twaalfde plaats. Ik had een goede startpositie en kende in de eerste reeks een goeie start. Ik reed in de top tien toen iemand voor mij ten val kwam en ik mee tegen de grond ging. Ik viel helemaal naar de laatste plaats terug. In de tweede reeks verloor ik in de start wat plaatsen doordat ik met iemand in contact kwam. Daarna ging het rijden eigenlijk vrij goed. Ik moet nu gewoon die resultaten zien te behalen.”

Brent Vandoninck: “ Dit was een weekend om zo snel mogelijk te vergeten… Ik denk dat ik dit jaar nog geen enkele keer zo slecht gereden heb… Ik vond nooit een goed gevoel op de omloop. In de kwalificatie kwam ik ten val en heb ik misschien iets te vroeg opgegeven, want een goeie startpositie is hier heel belangrijk. In de eerste reeks op zondag was ik slecht weg en kwam ik niet verder dan de 13e plaats. In de tweede reeks was ik beter van start gegaan maar kon ik in de eerste bocht de valpartij niet meer ontwijken. Ik was bijna gedubbeld toen ik uit de pitlane kwam maar wou toch nog doorgaan. Ik heb nog goeie ronde tijden gereden die in de buurt lagen van de leiders maar toen ik enkele ronden voor het einde opnieuw viel ben ik uitgereden… Ik ben blij dat we volgende week al de volgende wedstrijd hebben zodat ik mij snel kan herpakken. Het is niet goed om daar te lang bij stil te staan en voor mij mag het snel terug zaterdag zijn.”

Images @cdsimages