X

VMCF: Dubbelslag voor herboren Eric Foguenne in Paal

Twee maal had hij aan de meet een behoorlijke voorsprong, de tweede keer met zelfs meer dan 12 seconden. Eric Foguenne was in Paal dan ook duidelijk de sterkste.In de MX2 zette Jeremy Joris zijn zegereeks verder.

Maar liefst veertig inters aan de start voor deze klassieker op de VMCF kalender en het was Axel Nijs die meteen de kopstart opeiste voor Donny Schmidt, Jeremy Joris en Jochem Walckiers. Ook Frederic Weigert en Eric Foguenne zaten nog in de top tien en kregen vrij snel het gezelschap van Nolan cordens, Junior Slegers en Kenny Vandueren. Vooraan ging het te snel voor Axel Nijs die de rol moest lossen en ten val kwam waardoor ook Jochem Walckiers in de problemen kwam. Zo kon het trio Donny Schmidt, Frederic Weigert en Eric Foguenne er als hazen vandoor gaan. Eric Foguenne debuteerde in Paal op de Yamaha en was werkelijk onhoudbaar. Hij reed zo naar de leiding en zou deze niet meer afstaan. Ook Nolan Cordens diende het tempo te laten zakken toen hij met blaren zijn stuur niet meer kon vasthouden en verdween zo uit de kopgroep. Het regende trouwens valpartijen in die eerste reeks waardoor Mark Boot, Steve Dosquet, Eli Helsen en Axel Nijs uit de race verdwenen. Frederic Weigert hield het deze maal op een tweede plaats voor Donny schmidt en Jeremy Joris die Kenny Vandueren onder controle kon houden.

Deze Eric Foguenne was absoluut niet te stuiten!

De slotreeks startte meteen met een crash voor Kenny Vandueren en kenny Brouir die onmiddellijk in de achtervolging mochten gaan. Het was nu Jochem Walckiers die als een pijl uit een boog vertrokken was en wie dacht dat de BMB-nationaal snel zou moeten inbinden kwam bedrogen uit. De KTM-rijder bleef de halve reeks aan de leiding tot het duo Frederic Weigert en Eric Foguenne opnieuw kwamen opdagen. Foguenne was werkelijk outstanding in Paal en vloog voorbij alles en iedereen. Frederic weigert werd nog maar eens tweede voor Jochem Walckiers die stand hield tegen Nolan Cordens en Mark Boot die in de laatste ronde nog voorbij Donny Schmidt en Jeremy Joris was gekomen.

Bij de inters A stond Eric Foguenne op het podium te glunderen met een dubbele reekszege. Hij kreeg Frederic Weigert en Jochem Walckiers mee op het podium. In de MX2-klasse zette Jeremy Joris gewoon zijn zege reeks verder. Nu was hij de betere van Killigan Delroeux en Tim Wirtz. Bij de B-rijders kon niemand dan weer tippen aan Glenn Bielen die Tony Bogaert en Donny Vandekerkhove naast zich kreeg.

Vooruitblik

Het lijst van indrukwekkende circuits wordt volgend weekend verdergezet want dan trekken de VMCF’ers naar de Landsaart in het Nederlandse Veldhoven. Op zaterdag staat er een BK gepland voor de oldtimers.

Tekst: Heikki Declercq
Foto’s: Tom Thibô

Resultaten Paal, volledige resultaten hier

Eerste reeks
1. Eric Foguenne (YAM)
2. Frederic Weigert (Honda)
3. Donny Schmidt (KTM)
4. Kenny Vandueren (KTM)
5. Jeremy Joris (YAM)
6. Jochem Walckiers (KTM)
7. Junior Slegers (KTM)
8. Glenn Bielen (KTM)
9. Dennis Wagemans (YAM)
10. Killigan Delroeux (HUSKY)
11. Victor Brossier (YAM)
12. Glenn Baelemans (HUSKY)
13. Patrick Cappellen (KTM)
14. Nolas Cordens (KTM)
15. Karel Schepmans (HONDA)

Tweede reeks
1. Eric Foguenne (YAM)
2. Frederic Weigert (HONDA)
3. Jochem Walckiers (KTM)
4. Nolan Cordens (KTM)
5. Mark Boot (KTM)
6. Jeremy Joris (YAM)
7. Glenn Bielen (KTM)
8. Donny Schmidt (KTM)
9. Dennis Wagemans (YAM)
10. Junior Slegers (KTM)
11. Victor Brossier (YAM)
12. Killigan Delroeux (HUSKY)
13. Tony Bogaert (HUSKY)
14. Timothy Stroobants (KTM)
15. Donny Vandekerkhove (KAWA)

Eindstand Inters MX1
1. Eric Foguenne
2. Frederic Weigert
3. Jochem Walckiers
4. Donny Schmidt
5. Dennis Wagemans

Inters MX2
1. Jeremy Joris
2. Killigan Delroeux
3. Tim Wirtz
4. Kristof Van Vaerenbergh
5. Kris Fleerackers

Inters B
1. Glenn Bielen
2. Tony Bogaert
3. Donny Vandekerkhove
4. Kenny Brouir
5. Jochen Vandeneede