X

Fernandez bezorgt F&H Kawasaki eerste EMX250 podium!

Het heeft wat bloed zweet en tranen gekost maar Ruben Fernandez-Garcia heeft zijn podiumplaats te pakken! De Spanjaard was dit jaar al een paar keer heel dichtbij maar keer op keer werd hij gepasseerd door de pechduivel.

In Ottobaino, even ten Zuiden van Milaan, wist de Kawasaki-rijder die duivel voor te blijven en hij werd derde in het dagklassement! In het FIM Wereld Kampioenschap MX2 wist David Herbreteau twee punten te scoren, de Fransman wist de tweede manche als negentiende over de finish te komen. Voor Magne Klingsheim waren er deze GP helaas geen punten dit bijzonder warme weekend.

Loon naar werken voor sterke Fernandez!

In de tijdtraining wil het niet zo goed lukken met Ruben die slechts een elfde tijd in zijn groep op de klokken weet te zetten. Hierdoor heeft hij een mindere startpositie tijdens de wedstrijden over 25 minuten en twee ronden. De eerste manche begint hij net buiten de top tien aan de wedstrijd maar hij vecht zich snel naar voren. In de eerste tien minuten zit Ruben ‘gevangen’ achter de Fin Haavisto die zich niet gemakkelijk laat passeren. Even nadat de crosser uit het Spaanse Vigo de zesde plaats heeft overgenomen gaat de Amerikaan Charboneau onderuit. Deze vijfde plaats lijkt het maximale voor Ruben maar in de slotfase gaat Boisrame in de fout waardoor de Kawasaki-rijder als vierde over de finish komt!

De start van de tweede manche is beter voor de crosser van het Zuid-Hollandse team. Hij begint in de top vijf aan de wedstrijd en werkt zich snel op naar de derde plaats! In de derde ronden kan de Italiaan Zecchina gepasseerd worden. De tweede plaats kan heel lang worden vast gehouden door de 18-jarige crosser maar dan komt Lesiardo opzetten. De Kawasaki-collega heeft een hoger tempo en neemt de tweede plaats over. Ruben weet in de slotfase te versnellen en probeert Lesiardo terug te pakken maar de Italiaan laat dat niet gebeuren en hij wordt tweede waardoor hij de dagzege pakt. Ruben wordt derde en mag mee naar het podium, zijn eerste EMX podium en dat zorgt voor blije gezichten bij zijn team.

Herbreteau sprokkelt punten

De eerste manche van het weekend komt David redelijk uit de start en hij zit direct in de punten. In de beginfase weet de 19-jarige crosser zich op te werken naar de zestiende plaats. In de eerste helft van de wedstrijd worden Jacobi en Van Berkel gepasseerd maar na vijftien minuten wedstrijd gaat het mis. David heeft een probleem met zijn stuur waardoor hij de pits in moet. Daar blijkt al snel dat de ‘triple clamp’ niet goed is waardoor de wedstrijd vroegtijdig ten einde komt. In de beginfase van de wedstrijd heeft Magne een botsing met een collega waardoor hij moet achtervolgen. Vanaf de 30e plaats weet de Noor zich op te werken naar de 22e plaats maar daarvoor krijgt hij helaas geen punten.

De start van de tweede manche is heel goed voor David die als vijfde uit de tweede bocht komt! Hij geeft echter te veel in de beginfase van de wedstrijd waarvoor hij later in de wedstrijd de prijs moet betalen. De Fransman heeft pijnlijke benen en laat het tempo zakken. Hij weet gelukkig nog als negentiende over de finish te komen waardoor hij nog twee pinten weet te scoren. Voor de 21-jarige Magne zitten er ook deze manche geen punten in, hij knokt voor wat hij waard is maar ook deze manche moet hij tevreden zijn met de 22e plaats.

De smaak van champagne hebben de teamleden nog in hun mond maar tijd om na te genieten is er niet. Volgende week wordt de Gand Prix van Portugal verreden, de teamtruck heeft dus bijna 2.000 kilometer voor de wielen de komende dagen.

Dagklassement MX2 GP van Italie:
1 Jeremy Seewer CH Suzuki 1-2
2 Pauls Jonass Let KTM 6-1
3 Thomas Covington USA Husqvarna 4-3
4 Benoit Paturel F Yamaha 2-7
5 Bas Vaessen NL Suzuki 7-4
23 David Herbreteau F Kawasaki DNF-19
26 Magne Klingsheim Nor Kawasaki 22-22

Tussenstand MX2 na 11 wedstrijden:
1 Pauls Jonass Let KTM 414
2 Jeremy Seewer CH Suzuki 369
3 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 317
4 Julien Lieber B KTM 308
5 Benoit Paturel F Yamaha 294
31 Magne Klingsheim Nor Kawasaki 26
33 David Herbreteau F Kawasaki 25

Dagklassement:
1 Morgan Lesiardo I Kawasaki 1-2
2 Simone Furlotti I Yamaha 3-1
3 Ruben Fernandez-Garcia E Kawasaki 4-3
4 Nicholas Lapucci I KTM 2-8
5 Ken Bengtsson S Yamaha 7-4

Tussenstand EMX MX2 na 6 wedstrijden:
1 Morgan Lesiardo I KTM/Kawasaki 210
2 Simone Furlotti I Yamaha 191
3 Alberto Forato I Honda 152
4 Jago Geerts B KTM 143
5 Ken Bengtsson S Yamaha 138
6 Ruben Fernandez-Garcia E Kawasaki 134

Foto’s: shotbyBavo