X

Thomas Kjer Olsen Dutch Masters MX2 kampioen!

Vòòr de beslissende wedstrijddag vandaag bedroeg het verschil tussen Thomas-Kjer Olsen (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing) en Brian Bogers (HSF Logistics Motorsport Tream) amper 6 punten. Dankzij een zege en een tweede plek verzekerde de Deense topper zich van de Dutch Masters MX2 titel. Bogers weerde zich als een duivel in een wijwater vat en schrijf mooi de tweede manche op zijn naam. Als  troostprijs won Brian dus wel de dagstand!

De Nederlandse MX2 titel van  Olsen is meteen de vijfde  voor het team van Jacky Martens sinds Romain Febvre in 2014 en Joël Roelants in 2010, 2009 en 2007. Voor het Husqvarna fabrieksteam  was het succes compleet met de podiumplaats van Thomas Covington (3-3)!

“TKO” neemt serieuze titeloptie in race 1

Kopstart voor David Herbreteau, die meteen Stefan Kjer Olsen en Brian Bogers achter zich aan kreeg. In de start was er helaas ook een massale valpartij met Lars Van Berkel en Jago Geerts onder de voornaamste pechvogels. Van Berkel zou de wedstrijd verlaten, Geerts kon nog terugkomen tot plaats 13. Thomas Kjer Olsen liet niets aan het toeval over en kwam vroeg aan de leiding om voor de middag al zijn eerste manche te winnen! Olsen haalde het voor zijn rivaal Brian Bogers (HSF Motorsport). Brian zette wel de snelste ronde van de wedstrijd neer. Dit betekende dat “TKO” met 9 punten los naar de laaste manche trok. Bogers maakte mathematische dus zeker nog kans op de titel maar hij dan wel een dosis geluk nodig!

De grote afwezige was Roan van de Moosdijk. Gisteren werd-ie in de kwalificatierace nog knap 4de nu ontbrak hij wegens een technisch defect.

Nog één keer alles op alles voor Bogers!

Brian Bogers had er al een uitstekende Dutch Masters campagne opzitten met podiumplaatsen in elke manche én een reekszege in Harfsen. Zich zomaar zonder slag of stoot gewonnen geven, was dus het laatste waaraan BB189 dacht! Thomas Covington pakte de kopstart maar Bogers hield de druk hoog en kon profiteren toen de Amerikaanse Husqvarna fabriekscoureur in de fout ging. Voor eigen publiek reed Brian naar een schitterende overwinning al moest hij in de eindfase nog rekening houden met een slotoffensief van Thomas Kjer-Olsen. Na twee derde plaatsen in de eindstand is Bogers nu voor het eerst Nederlandse vicekampioen in de MX2.Covington eindigde uiteindelijk opnieuw derde. Ook Herbreteau herhaalde zijn mooie vierde plaats uit de eerste manche. Suzuki fabrieksrijder Vaessen werd nu vijfde.

Net zoals in de eerste race had Jago Geerts het geluk niet aan zijn zijde. Hij kwam ten val en verdween uit de wedstrijd net zoals Freek van der Vlist. Carglass Honda rijder Jed Beaton moest opgeven met mechanische problemen.

Resultaat MX2 race 1
1. Thomas Kjer Olsen, 2. Brian Bogers, 3. Thomas Covington, 4. David Herbreteau, 5. Ruben Fernandez, 6. Freek van der Vlist, 7. Bas Vaessen, 8. Jed Beaton, 9. René De Jong, 10. Michel Schoenmakers

MX2 Race 2
1.Brian Bogers, 2. Thomas Kjer Olsen, 3. Thomas Covington, 4. David Herbreteau, 5. Bas Vaessen, 6. Ruben Fernandez, 7. Kay Ebben, 8. Marcel Conijn, 9. Bastian Boegh Damm, 10. Michel Schoenmakers

 

Alle resultaten hier

Foto: JP Acevedo, Huub Munsters