X

Tim Gajser proeft de andere kant van de motorcross…

MXGP Wereldkampioen Tim Gajser pakte in het Portugese Agueda afgelopen weekend het grootste aantal punten uit zijn laatste vijf wedstrijden, nadat hij zijn comeback maakte in het Italiaanse Ottobiano na het missen van de Grand Prix van Frankrijk en Rusland. De HRC rijder lijkt nu terug voldoende hersteld om zich weer te gaan mengen in de kopgroep van de premier klasse.

Gajser die nog maar net 20 jaar is en toch al wat ervaring opgedaan heeft in de sport, kreeg nu met de andere kant van de sport te maken. Een zware crash en het niet finishen in Letland was de hoop om zijn titel te verdedigen en een derde op rij te pakken meteen geruïneerd. Momenteel staat hij op een vijfde plaats in de tussenstand op 168 punten van Tony Cairoli.

“Voor mij is het moeilijk omdat ik altijd wil winnen elke keer als ik op de motor stap, maar nu heb ik ook eens de negatieve kant geproefd.” zei hij heel nuchter. “Ik heb dat gevoel van winnen al twee jaar en toen ook alles gewoon perfect verliep, maar nu heb ik ook eens van de andere kant moeten proefen.”

De Sloveen geeft ook toe dat zijn comeback in de Grand Prix enigszins wat onvoorbereid was. “Ik zat amper een vier keer op de motor voor dat ik naar Ottobiano trok en ik had dus ook niet meer volledig getraind na mijn crash in Letland. “ zie hij. “We wisten dat het moeilijk zou zijn, maar ik was hongerig om terug te rijden en had ook geen pijn meer. Ik was zeker nog niet in orde, maar ben wel wat teleurgesteld omdat ik wel de goeie snelheid had. In deze sport kan het soms echt moeilijk zijn, maar ik heb me voor genomen om sterker terug te komen.”

Van de twaalf ronden in het wereldkampioenschap heeft Gajser en twee gewonnen en pakte hij vier podiumplaatsen, alleen Cairoli heeft meer ronden aan de leiding gereden. Cairoli is dan ook de enige andere rijder die dit seizoen met de rode plaats heeft rond gereden.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: @shotbybavo