X

Geslaagde generale repetitie voor Graulus en De Dycker

Nét voor de GP van Limburg in Lommel reed 24MX Honda rijder Damon Graulus in eigen streek tijdens de Internationale Motorcross in Gooik. In de BK eindstand eindigde Graulus vijfde, na een slechte start kon hij in het Kampioenschap van Vlaanderen een 8ste plaats uit de brand slepen. Ken De Dycker kon moeilijk in zijn ritme komen en moest vrede nemen met een 6de plaats in de BK dagstand en een 9de plaats in het Kampioenschap van Vlaanderen.

De dubbele affiche BK Motorcross en Kampioenschap van Vlaanderen lokte heel wat toeschouwers naar de Wijnbosgaardstraat in Gooik. Voor alle aanwezige GP rijders werd het een uitgelezen general repetitie voor de Grote Prijs in Lommel dit weekend.
In de eerste manche was Graulus uitstekend weg als derde maar in de striemende regen begon hij iets te voorzichtig aan de wedstrijd om uiteindelijk vijfde te worden op enkele seconden van Steve Ramon. Ken De Dycker werd opgehouden in de start toen enkele rijders voor hem ten val kwam. Ook het gebrek aan grip en het vele stof speelden Keeno parten. Na zijn 11de plaats in de opener werkte De Dycker wel een degelijke tweede reeks af. Hierin werd hij -ondanks een slechte start- zesde na teammaat Graulus.

De 20 beste MX1 en 20 beste MX2 rijders plaatsten zich voor het afsluitende ‘Kampioenschap van Vlaanderen’. Damon Graulus had een goede reactie aan het hek maar kwam in de eerste twee bochten bijna ten val waardoor hij bijna vanuit de laatste stelling aan de bak moest. Graulus kon prima terugkomen en naderde in de tweede helft van de wedstrijd op een groepje  met Van Doninck, Dewulf en Ramon tot hij door een foutje de aansluiting verloor. Zo moest de voormalige Belgische en Nederlandse MX2 kampioen genoegen nemen met een 8ste plaats. Ken De Dycker eindigde 9de in de tweede manche.

Damon Graulus: “Omdat ik wat wedstrijdritme en tijd op de motor te kort kwam, viel Gooik op een uitstekend moment. Over het rijden zelf was ik redelijk tevreden. In de eerste twee manches kwam ik wat agressiviteit te kort in het begin. De Superfinale voor het Kampioenschap van Vlaanderen was mijn beste wedstrijd van de dag hoewel ik heel slecht weg was. Toch ben ik nog goed teruggekomen. Nog enkele goede trainingen deze week en dan ben ik klaar voor Lommel!”

Ken De Dycker: “Gooik was een lastige dag voor mij. Eigenlijk vond ik de hele dag niet de goede lijnen en het gevoel was nooit top. De voorbije week lag de trainingsintensiteit erg hoog en daardoor kwam ik hier ook wat minder scherp voor de dag. Ook al waren de resultaten dan teleurstellend als voorbereiding voor Lommel was het wél positief. Qua layout hadden ze in Gooik ook goed werk geleverd. Het was een mooie, brede omloop die zeker potentieel heeft voor de toekomst. Deze week doe ik het in de aanloop naar de GP wat rustiger aan. In Lommel kom ik met een nieuw blok aan de start en ik heb er vertrouwen in dat ik voor een mooi resultaat kan gaan.”

INTERS MX1 RACE 1

1.  Kevin Strijbos, 2. Jeremy Van Horebeek, 3. Jérémy Delincé, 4. Steve Ramon, 5. Damon Graulus, 6. Arminas Jasikonis, 7. Jeffrey Dewulf, 8. Cyril Genot, 9. Jens Getteman, 10. Erik Willems, 11. Ken De Dycker, 12. Jaimy Deleersnijder, 13. Greg Smets, 14. Nick Triest, 15. Dietger Damiaens, 16. Gordano Natale, 17. Roy Silliën, 18. Robin Bakens, 19. Tom Schepmans, 20. Kevin Vangenechten

Inters MX1 Race 2
1.  Jeremy Van Horebeek, 2. Kevin Strijbos, 3. Arminas Jasikonis, 4. Jérémy Delincé, 5. Damon Graulus, 6. Ken De Dycker, 7. Nick Triest, 8. Dietger Damiaens, 9. Cyril Genot, 10. Jeffrey Dewulf, 11. Jens Getteman, 12. Erik Willems, 13. Jaimy Deleersnijder, 14. Gordano Natale, 15. Robin Bakens, 16. Steve Ramon, 17. Greg Smets, 18. Manolis Kritikos, 19. Bram Valckx, 20. Rene Ranniko

Eindstand Inters MX1
1. Jeremy Van Horebeek 47, 2. Kevin Strijbos 47, 3. Jéremy Delincé 38, 4. Arminas Jasikonis 35, 5. Damon Graulus 32, 6. Ken De Dycker 25, 7. Cyril Genot 25, 8. Jeffrey Dewulf 25, 9. Steve Ramon 23, 10. Jens Getteman 22, 11. Nick Triest 21, 12. Erik Willems 20, 13. Dietger Damiaens 19, 14. Jaimy Deleersnijder 17, 15. Gordano Natale 12, 16. Greg Smets 12, 17. Robin Bakens 9, 18. Roy Silliën 4, 19. Manolis Kritikos 3, 20 Bram Valckx 2

KAMPIOENSCHAP VAN VLAANDEREN
1.  Jeremy Van Horebeek, 2. Kevin Strijbos, 3. Arminas Jasikonis, 4. Jérémy Delincé, 5. Steve Ramon, 6. Jeffrey Dewulf, 7. Brent Van Doninck, 8. Damon Graulus, 9. Ken De Dycker, 10. Jens Getteman

Foto’s: Eric Laurijssen