X

MXGP transfers: Brian Bogers naar HRC-Honda?

Het verblijf van Evgeny Bobryshev bij HRC-Honda zal zoals eerder bekend raakte niet verlengd worden. Als vervanger wil Honda een jongere rijder die kan doorgroeien. Voor deze tweede plaats naast Tim Gajser werd vaak de naam van Benoit Paturel geciteerd. Toch lijkt de kans erg groot dat Brian Bogers mag plaats nemen op de tweede fabrieks Honda in de MXGP!

De informatie die MXMag uit goede bron ontving, werd gisteren bevestigd door dit bericht van onze Moto Verte collega Pascal Haudiquert. Hoewel Benoit Paturel in de spreekwoordelijke geruchtenmolen veelvuldig wordt genoemd als vervanger voor Bobryshev kwam het in realiteit zelfs nooit tot onderhandelingen. De reden hiervoor is simpel; HRC had de keuze al op een andere rijder laten vallen.

Met Brian Bogers zou HRC Honda kiezen voor een (nog) jongere rijder. In principe mag Brian nog twee jaar MX2 rijden maar de grote -en naar MX2 normen zware Bogers- heeft ook zeker de capaciteiten om op een 450 uit te blinken. Eerder werd al duidelijk dat HSF Logistics Motorsport, het huidige team van Brian Bogers, met Honda praat over een mogelijke samenwerking. Met een nieuwe, performante CRF250R wil ‘Big Red’ er volgend jaar immers alles aan doen om zo sterk mogelijk voor de dag te komen.

Aangezien HSF ook een persoonlijke sponsor van Jeffrey Herlings is, maken ze bij Moto Verte ook ‘n gedachtensprong naar een mogelijke overgang van The Bullit op rood. “We weten dat dat de relaties tussen Jeffrey en zijn team niet altijd idyllisch verlopen. En we weten ook dat HSF één van zijn (vele) persoonlijke sponsors is. Daarmee wordt ook het oude gerucht dat HRC ervan droomt de Nederlander aan te trekken nieuw leven ingeblazen.” Maar zoals steeds is het wachten op een officieel bericht vooraleer ook het vuur dat bij de rook zou horen, kan bevestigd worden! Watch this space zeggen is in het Engels.