X

The Bullit schrijft geschiedenis in de AMA!

Het heeft even geduurd vooraleer Jeffrey Herlings zijn eerste AMA National kon meepikken maar dat doet hij vandaag wel in stijl! De drievoudige wereldkampioen reed net naar een schitterende reekszege in de Ironman National. Marvin Musquin deed wat hij kon en werd tweede.

Kampioenschapsleider Eli Tomac pakte de kopstart en kreeg Baggett achter zich aan maar Jeffrey was goed mee als derde. Meteen ging Herlings in de aanval en nam de kop over!

Tomac ging dramatisch in de fout toen hij het contact met Herlings wilde behouden en viel terug naar de zesde plaats! Geen harde crash maar hierbij liep de Monster Energy Kawasaki piloot wel schade op aan zijn koppelingshendel. Zo kon Jeffrey ongeveer 15 minuten onbedreigd rond rijden maar Marvin Musquin rook zijn kans. Musquin probeerde Herlings onder druk te zetten maar zat te ver om een aanval in te zetten. Uiteindelijk won ‘The Bullit’ met 8 seconden voorsprong.

Hierdoor zal de beslissing over het kampioenschap pas in de allerlaatste manche vallen. Voor het vallen van het hek van de laatste race heeft Tomac 24 punten voorsprong op zowel Musquin als Baggett!

Ironman 450 Race 1
1. Jeffrey Herlings
2. Marvin Musquin
3. Blake Baggett
4. Cole Seely
5. Eli Tomac
6. Cooper Webb
7. Weston Peick
8. Benny Bloss
9. Christian Craig
10.Justin Barcia

Foto:
 Simon Cudby, Monster Energy Kawasaki