X

Seizoen voorbij voor Paturel, slecht nieuws voor Team France!

Tijdens een training op het circuit van Villars sous Ecot kwam Benoit Paturel  (Kemea-Yamaha) vorige woensdag hard ten val. Hij kwetste hierbij zijn ribben maar vooral de blessure aan zijn lever baarde zorgen. Na zijn crash moest de sympathieke Fransman dan ook voor enkele dagen ter observatie in het ziekenhuis blijven. De kwetsuur van Paturel zou het Frans MXoN team dat op jacht gaat naar een derde opeenvolgende titel zuur kunnen opbreken…

Het seizoen van Paturel zit er in ieder geval op. Benoit kondigde vandaag zelf aan dat hij verstek moeten laten gaan voor de MX of Nations. Dit is uiteraard slecht nieuws voor het Franse team. De Kemea Yamaha rijder was immers aangeduid als vervanger. Hij kwam echter in beeld voor de selectie door de knieblessure van Marvin Musquin en de polskwetsuur van Dylan Ferrandis.

Ook Jordi Tixier is niet topfit als Paturel uiteindelijk niet beschikbaar zou zijn. Om de derde plaats naast Monster Energy Yamaha’s Romain Febvre en Rockstar Energy IceOne Husqvarna’s Gautier Paulin in te vullen, zal wellicht gekeken worden naar  Stephen Rubini, Milko Potisek of Mathys Boisramé. Er wachten de Franse MX of Nations teammanager Pascal Finot mogelijk nog spannende weken! Komende weken zouden Finot en de Franse federatie beslissen over een vervanger voor Paturel.

Foto: shotbyBavo