X

MCLB Zegelsem: Jeffrey Dewulf kwam, zag en overwon!

Met meer dan gewone belangstelling werd er uitgekeken naar de MCLB wedstrijd in Zegelsem. Redenen genoeg met een heel mooie omloop, een sterk deelnemersveld en natuurlijk de hervatting van het kampioenschap bij de Inters! Jeffrey Dewulf schreef met overmacht beide manches op zijn naam. Wietse Brackman was een goede tweede (2-3) terwijl gastrijder Kevin Fors (5-2) naar een verdiend podium reed. De verliezer van de dag was David Segers, hij eindigde pas 10de.

Circuit Donkweg kon unaniem op lof van de rijders rekenen. Door veel rijders werd de omloop in Zegelsem dan ook omschreven als één van de mooiste MCLB circuits waar ze ooit op hadden gereden! Een dikke, dikke pluim dus aan het organiserende Opel Roelant-Roman team voor de -letterlijk ook- bergen werk die ze verzetten.

Wietse Brackman deede een goede zaak in het kampioenschap vandaag!

Ook Jeffrey Dewulf voelde zich uitstekend in zijn sas op dit spectaculaire circuit. In de eerste manche startte “JD123” als zevende om daarna op zoek te gaan naar snelstarter Brackman. Wietse had -zoals we het al zo vaak zagen- meteen het gezelschap gekregen van David Segers. Tot in de derde ronde waren beiden aan elkaar gewaagd maar dan ging de Standing Construct-Geeco Bikes KTM rijder in de fout! Het duurde even vooraleer Segers, die zich flink bezeerd had, weer weg was. David werd door zijn val dan ook teruggeslagen tot de 27ste plaats.

Na vier ronden stootte Dewulf door naar de tweede plaats, nog eens vier ronden later ging ook leider Brackman voor de bijl. Daarna reed de Motorshop Desmet KTM piloot een indrukwekkende voorsprong van 30 seconden bij elkaar. Wietse hield de tweede plaats vast maar zowel Jorne Tytgat als Torpjurn Van Hoe eindigden vrij dicht. Na een mindere start herstelde Kevin Fors zich goed, de ex Belgisch kampioen MX2 reed zo van 14 naar 5.

Tim Vandriessche was in Zegelsem opnieuw de sterkste MX2 piloot. In de eerste manche hing hij zelfs even vijfde tussen de grote kanonnen! Daarna zakt hij terug naar zeven maar helaas moest hij door een fout in de slotronde genoegen nemen met een 11de plaats. In de tweede reeks zou Tim trouwens opnieuw tiende algemeen worden. Segers verbeet de pijn om alsnog een 17de plaats uit de brand te slepen.

Segers beperkt de schade

Hoewel hij vaker moet terugkomen, klopt het plaatje in de tweede manche wel al van in het begin voor Fors. Nu was hij immers op kop weg met Brackman en Deleersnijder in zijn zog. Ook Dewulf was beter weg. Jeffrey was weer een maat te sterk en rekende in de vijfde ronde af met Fors. Door het stof en de minder gunstige omstandigheden van de baan bouwden de rijders wel meer marge in maar de strijd om de ereplaatsen was er niet minder om! Ook Jurgen Wybo  kon zich uitleven in Zegelsem en was na Dewulf-Fors-Brackman nu ‘Best of the rest’. Gecombineerd met de zede plaats van race één eindigde de sympathieke Leon Sagaert-Husqvarna rijder net naast het podium. Robin Bakens had zijn beste resultaat van de dag met een vijfde plek.

Kevin Fors werd tweede in de tweede manche!

Gehinderd door zijn pijnlijke heup reed kampioenschapsleider Segers met één doel: zoveel mogelijk de schade beperken. Met een zesde plaats sloeg David hierin en moest hij niet al te veel punten prijsgeven op Brackman. In de tussenstand van het kampioenschap blijft het dan ook razend spannend! Wietse maakte na vandaag uiteraard punten op David goed waardoor ‘Mad Dave’ nog steeds leidt maar het verschil is wel miniem. Volgens onze berekening leidt Segers nu met 18 punten voorsprong op Brackman. Eén ding is zeker de ‘Mad Dave’ Vs. ‘Wacko Brack’ story is nog niet voorbij! Bovendien mogen alle rijders voor de finale in Pamel de twee slechtste reeksen laten vallen…

Alle resultaten MCLB Zegelsem hier

Inters Open Race 1
1. Jeffrey Dewulf
2. Wietse Brackman
3. Jorne Tytgat
4. Torpjurn Van Hoe
5. Kevin Fors
6. Jurgen Wybo
7. Robin Bakens
8. Jaimy Deleersnijder
9. Junior Decouter
10. Kenny Dult

Inters Open Race Race 2
1. Jeffrey Dewulf
2. Kevin Fors
3. Wietse Brackman
4. Jurgen Wybo
5. Robin Bakens
6. David Segers
7. Jaimy Deleersnijder
8. Jorne Tytgat
9. Torpjurn Van Hoe
10. Junior Decouter

Eindstand Inters MX1
1. Jeffrey Dewulf 2
2. Wietse Brackman 5
3. Kevin Fors 7
4. Jurgen Wybo 10
5. Jorne Tytgat 11
6. Robin Bakens 12
7. Torpjurn Van Hoe 13
8. Jaimy Deleersnijder 15
9. Junior Decouter 19
10. David Segers 23

Eindstand Inters MX2
1. Tim Vandriessche 22
2. Jérôme Biets 37
3. Ian De Sweemer 44
4. Yente Dourte 47
5. Niki Debruyne 54
6. Sven Roelandt 55

Eindstand Inters B
1. Greg Demeulemeester 26
2. Hensson Lievens 31
2. Michiel Vercauteren 36
4. Yann Meulemester 37
5. Nicky Vermoesen 45
6. Greg Vullers 51
7. Mike De Decker 56
8. Kim De Cock 62
9. Damon Tanghe 127
5. Nick Van Den Bergh

Tussenstand Inters MX1 na 11 ronden
1. David Segers 460, 2. Wietse Brackman 442, 3. Jurgen Wybo 364, 4. Maarten Govaert 362, 5. Jorne Tytgat 352, 6. Torpjurn Van Hoe 281,  7. Kenny Dult 279, 8. Junior Decouter 248, 9. Dylan Verleysen 247,  10. Jaimy Deleersnijder 227

Tussenstand Inters MX2 na 11 ronden
1. Jérôme Biets 448, 2. Tim Vandriessche 444, 3. Niki Debruyne 333, 4. Sven Roelandt 205, 5. Yente Dourte 179, 6. Mattis Meerschout 100, 7. Ian De Sweemer 96, 8. Gian Scheele 32

 

Foto’s: Plan B, KVK pics, Kristie Piixs