X

Reacties David Segers, Jeffrey Dewulf, Wietse Brackman na Zegelsem

Na de pech van Wietse Brackman in Tessenderlo was het nu de beurt aan David Segers (introfoto). De leider in het MCLB Inters MX1 kampioenschap kwam al vroeg in de eerste manche ten val. Met een zere heup moest de Standing Construct-Geecobikes rijder de pijn verbijten om niet te veel punten te verliezen ten opzichte van Wietse Brackman.

‘Happy people have no stories’ zeggen ze wel eens in het Engels. Jeffrey Dewulf kon het dan ook kort houden na zijn dubbele demonstratie gisteren! “Het ging wel oké, zeker content met de twee overwinningen natuurlijk. Hoewel het misschien makkelijk leek, werd er toch hard gereden hoor! Ik heb ook genoten van het rijden, het was een mooie en snelle omloop die ook goed onderhouden was. In de tweede manche was het wel wat opletten omdat het dan redelijk hard lag en het stofferig werd.” Jeffrey gaf nog mee dat hij waarschijnlijk niet zou meedoen in Assen. Daar werd de West-Vlaamse klasbak twee jaar geleden nog knap 12de.

Jeffrey Dewulf stond op het podium in Orp-le-Grand en boekte daarop twee reekszeged in de MCLB in Zegelsem. Van een comeback gesproken!

David Segers had na afloop wel één en ander te melden. “De eerste reeks was ik als derde weg. Daarna reed ik redelijk snel naar de tweede plaats achter Wietse (Brackman). Na enkele ronden schatte ik een put verkeerd in en ging er zwaar af! Ik ben dan een tijdje blijven liggen omdat ik geen lucht kreeg en omdat mijn heup er veel pijn deed. Uiteindelijk ben ik dan toch opgestaan en verder gereden. Mijn heup werd meten redelijk dik door de bloeduitstorting. In de tweede manche ben ik daardoor met redelijk veel pijn gestart. Gelukkig kon ik de schqade nog beperken met een zesde plaats. Niet echt het dagje dat ik voor ogen had maar toch blij dat ik nog heb kunnen rijden.” Ook David was vol lof over het werk van het Opel Roelant-Roman team.  “De omloop was knap er was duidelijk veel werk ingestoken. Een dikke pluim voor de organisatie want ik denk dat het momenteel één van de mooiste omlopen in de amateurfederaties is.”

Voor Wietse Brackman werd Zegelsem een meevaller. Het zal er nog om spannen om de titel!

Wietse Brackman moest dan wel de duimen leggen voor Jeffrey Dewulf maar de MX1 rookie was wel tevreden over zijn wedstrijd in Zegelsem. “Ik kan zeker tevreden zijn over het rijden en het resultaat. Meer dan een tweede algemeen na Dewulf zat er gewoon niet in. De omloop was echt af! Super sjiek parcours, een dikke proficiat aan de organisatie.”

Foto: Liesbeth Van Londersele, Plan-B, MXpics Duyck