X

Shaun Simpson blikt terug op zware USGP

Wilvo Yamaha MXGP reisde voor de zeventiende wedstrijd van het FIM motocross wereldkampioenschap af naar WW Motocross Park in Jacksonville, Florida. Shaun Simpson was in de VS  opnieuw de enige rijder die in actie kwam. Arnaud Tonus herstelt nog van de blessures die hij opliep tijdens de Grand Prix in Zwitserland.

Simpson trok met vertrouwen af richting Amerika na zijn tweede plaats in Orp-le-Grand. Ook in de Amerikaanse kwalificatieheat liet Simpson zien dat de snelheid goed is. Na een mooi duel met regerend wereldkampioen Gajser kwam hij als tiende over de finish.

Met deze tiende plaats kon “24” een goede plaats kiezen achter het starthek.  In beide manches kon hij dit voordeel niet optimaal benutten. In de eerste manche kwam Shaun na de eerste ronde door op de zestiende plaats. Vervolgens kwam hij meteen in een boeiend gevecht terecht waarin hij tot de laatste ronde verwikkeld bleef. Bij het passeren van de zwart wit geblokte vlag leverde dit de twaalfde plaats op.

Gelijk ging de focus naar de tweede manche van de dag, die werd verreden in enorm zware omstandigheden. Simpson kende een slechte start en kwam pas op een negentiende plaats uit de eerste ronde. Nadat hij zich had opgewerkt tot de vijftiende plaats maakte Simpson een kostbare fout op de sprong bij de pitstraat en werd gedwongen tot opgave. Hierdoor kwam hij niet verder dan de achttiende plaats in de daguitslag. In het kampioenschap blijft Shaun zeventiende.

Het Wilvo Yamaha MXGP team rijdt dit weekend een thuisrace in Assen. De Grand Prix van Nederland is de voorlaatste wedstrijd in het MXGP kampioenschap.

Shaun Simpson: “We hebben keihard gewerkt en waren klaar om dit te laten zien in de wedstrijd. Ik had echt het gevoel dat ik al verder ben dan wat ik vandaag heb laten zien. De tweede manche voelde al iets beter aan dan de eerste manche. Nadat ik in de eerste bocht ten val was gekomen maakte ik terrein goed maar helaas maakte een val bij de schans vlak voor de pits een einde aan mijn manche. Met mij gaat het goed, gelukkig, ik ben vooral gefrustreerd. Het is namelijk niet mijn stijl om niet aan te komen!”

Foto’s: Wilvo Yamaha MXGP