X

Marvin Musquin wint ook Red Bull Straight Rhythm

Voor de tweede opeenvolgende keer pakte Marvin Musquin de overwinning in de Red bull Straight Rhythm in Pomona Californië. Shane McElrath en Gared Steinke waren de respectievelijke winnaars in de Lites en tweetakt klasse.

Zeker door de zeer entertainende strijd in de tweetakt klasse werd er nog meer dan anders uitgezien naar de altijd-rechtdoor-race die op een SX-achtige omloop in rechte lijn wordt verreden.

Dit soort wedstrijden is Josh Hansen op het lijf geschreven!

Voor een vol huis van 12.500 toeschouwers liet Musquin, vorige week al winnaar van de 1 miljoen dollar in de Monster Energy Cup, zien dat hij de sterkste is in deze discipline. De MarvAttack verloor nog nooit een heat in al zijn deelnames. Op weg naar de finale klopte hij zijn nieuwe teammaat Broc Tickle en rekende in de finale af met Josh Hansen. Hansen, voor het eerst op Suzuki, kwam uitstekend voor de dag maar had geen verhaal tegen Musquin!

De drie eindwinnaars: McElrath, Musquin en Steinke.

In de Lites klasse was het des te spannender met name de halve finale tussen Alex Martin en Shane McElrath leverde vuurwerk op! Alleskunner Ryan Sipes rijdt tegenwoordig enduro maar combineerde in de Red Bull Straight Rhythm de Lites en de tweetakt klasse. In de halve finale moest hij de duimen leggen voor Troy Lee Designs KTM rijder Sean Cantrell. Cantrell maakte het zijn teammaat McElrath lastig in de finale maar toch wist ook deze laatste zijn Straight Rhythm titel te verlengen.

Ronnie Mac steelt de show!

Ronnie Mac ging als de brandweer!

Helaas geen Chad Reed in de tweetakt klasse want CR22 had op vrijdag zijn enkel gebroken. Ook Jordon Smith en Tavin Tapia liepen overigens enkelblessures op. Ronnie Mac mag dan wel bekend staan om zijn gekke fratsen en liefde voor biertjes toch nam hij deze wedstrijd bloedernstig. Jimmy ‘Ronnie Mac’ Albertson rekende eerst af met Ryan Morais en vervolgens met Sipes! Ook Ryan Villopoto haalde de halve finale. Tot ieders verrassing klopte Gared ‘Stankdog’ Steinke Villopoto tweemaal. Exit RV! Na een harde val in de eerste run tegen Steinke kwam Ronnie Mac toch nog terug maar Steinke was simpelweg te sterk.

Open Class Results
1. Mavin Musquin  2. Josh Hansen  3. Broc Tickle

Lites Class Results 
1. Shane McElrath  2. Sean Cantrell  3. Alex Martin

Two-Stroke Shootout Results
1. Gared Steinke  2. Ronnie Mac  3. Ryan Sipes

Foto’s: Red bull Contentpool/Christian Pondella/Chris Tedesco