X

Ben Watson gaat voor blauw!

U heeft het vast wel opgemerkt, geen Ben Watson in de line-up van KTM UK voor 2018. De 20-jarige Brit, die nog 3 seizoen mag vertoeven in de MX2 klasse voordat de leeftijdslimiet hem eruit schopt, gaat verkassen naar Yamaha. KEMEA Yamaha Official MX2 tekende de jongere broer van Nathan Watson om in 2018 teamgenoot te worden van Jago Geerts en Vsevolod Brylyakov!

Watson geldt al veel langer als een grote belofte. De jonge Brit won verschillende Britse jeugdtitels en begon in 2014 in de EMX250 aan zijn internationaal avontuur. Daar eindigde hij vier keer in de top-3 en won hij twee wedstrijden. Na een vijfde plaats in de eindstand van het EK MX2 werd hij in zijn eerste GP jaar 21ste, hoewel hij enkele ronden miste. In 2016 moest hij na drie ronden aan de kant met een beenbreuk die hij in Argentinië opliep. Hierdoor miste hij de rest van het 2016 seizoen. Het afgelopen WK eindigde hij in 8 wedstrijden in de top-10. In de eindstand werd Watson 15de.

Alle Kemea rijders zullen in België gevestigd zijn. Ze zullen worden getraind en gecoacht door ex-wereldkampioen Jacky Vimond. Daarnaast zullen ze uiteraard kunnen rekenen op de steun en de ervaring van meervoudig GP winnaar Marnicq Bervoets.

Ben Watson: “Ik ben ontzettend blij met deze kans. Heel mijn leven heb ik gewerkt om de top in motorcross te halen. Dat ik eindelijk vertrouwen kan hebben in het team en de ondersteuning die ik krijg is dan ook heel spannend voor mij! En minstens even spannend is de nieuwe start die ik kan nemen met een nieuwe motor en nieuwe mensen rond me heen. Ik heb al veel positiefs gehoord over de nieuwe Yamaha’s en nu kan ik dat eindelijk zelf ondervinden.”

Erik Eggens, Yamaha Motor Europe MX Racing Manager: “Dit is een geweldige overeenkomst voor ons. We hebben Ben al voor enkele jaren gescout. Toen hij nog veel jonger was en al uitblonk in de jeugdreeksen. Je kan dus gerust stellen dat hij al even op onze radar kwam! Ik heb het gevoel dat we hem de steun en stabiliteit kunnen bieden die hem moeten toelaten om zijn potentieel te bereiken. We kijken er dan ook naar uit om te zien hoe Ben progressie gaat maken en succes zal boeken met Yamaha.”

Hans Corvers, teameigenaar Kemea Yamaha Official MX2: “We zijn heel blij met de komst van Ben Watson. Eigenlijk hebben we hem al enkele jaren gevolgd maar meer van nabij de voorbije 12 maanden. Ik heb gemerkt dat hij heel wat kwaliteiten heeft. Hij heeft de snelheid, hij heeft goede starts maar om wat voor reden dan ook was er tot nu toe nog iets dat ontbrak. Ik denk dat wij dat kunnen invullen en daar kijk ik enorm naar uit.”

Foto: Yamaha Racing