X

Lacapelle Marival ontvangt GP toppers op 18 februari

Voor het zevende opeenvolgende jaar wordt Lacapelle Marival op 18 februari dé afspraak voor MX vans. Dan organiseert de motorclub van Lacapelle namelijk één van de laatste confrontaties voor de  MXGP van Argentinië.

Lacapelle Marival, dat zich in het zuid-westen van Frankrijk bevindt, heeft een enorme staat van dienst. De club heeft al verschillende GP’s georganiseerd van Sidecar, over WMX tot MX3 maar ook verschillende EMX en Franse MX Elite wedstrijden. Sinds het verdwijnen van de Internationale wedstrijd in Valence is Lacapelle Marival de enige grote pre-season race in Frankrijk. Bovendien is er door het overleg met andere Europese topclubs geen conflict meer met Hawkstone Park.

Sommige van de raceteams die op 11 februari Hawkstone aandoen reizen vervolgens door naar Lacapelle waar hen de generale repetitie voor de Grote Prijs van Argentinië wacht. “Vorig jaar hadden we al een sterkdeelnemersveld, maar het lijkt er op dat het dit jaar nog beter zal zijn,” zegt Vincent Ayroles, een ex-rijder en één van de drijvende krachten in de club. “We hebben heel goede feedback gekregen van de teams in februari. Ons doel is om volgend jaar nog beter te doen.  Eigenlijk azijn we met bijna  alle fabrieksteams, in gesprek. Ook al valt onze wedstrijd samen met de laatste ronde van het Italiaans kampioenschap toch zijn we are optimistisch omdat we al een overeenkomst afsloten met Kawasaki KRT, Kemea Yamaha Official MX2, Rockstar Energy Husqvarna and Bud Racing Kawasaki. En in de komende weken zullen er nog meer grote namen bevestigd worden,” legt Ayroles uit.

Zoals gebruikelijk in Lacapelle gaan de MX2 en MXGP rijders in afzonderlijke races van start (twee heats per klasse). Aan het eind van de dag komen de beste rijders uit elke categorie uit in de Superfinale. “Iedereen is tevreden over dit wedstrijdformaat daarom gaan we dit behouden. We gaan de wedstrijd ook over één dag organiseren wat dan weer toelaat om de baan in een zo goed mogelijke staat te houden. Zowel de trianingen als de wedstrijd vinden plaats op zondag 18 februari,” besluit Vincent. Clément Desalle en Benoit Paturel wonnen vorig jaar respectievelijk de MXGP en MX2 klassen.

Lacapelle Marival bevindt zich in het zuid-westen van Frankrijk op 80km ten zuid-oosten van Brive en op 180km ten noorden van Toulouse. Meer informatie op  www.motoclub-lacapelle.com en via de Facebookpagina van de club www.facebook.com/motoclub.lacapellemarival.

Wie de club wil bereiken, kan mailen naar vincent.ayroles46@orange.fr

Foto’s: Mediacross