X

Axel Van de Sande leidt Franse strandraces voor Jeffrey Dewulf!

Nog twee rondes zijn er te gaan in het Franse strandracekampioenschap. Hoewel iedereen mikt op de koningswedstrijd, de Enduropale in Le Touquet, woedt ook de strijd om de strandracetitel. Officieel Kawasaki rijder Axel Van de Sande staat na de wedstrijd in Hossegor vorig weekend knap op kop in de tussenstand.

De Belgische ex-winnaar van de Red Bull Knock Out groeide de afgelopen jaren uit tot één van de absolute specialisten in de discipline. Van de Sande was tot nu toe de regelmaat zelve: hij werd tweede in de openingsronde in Berck, vierde in Loon en achtste in  St Léger. Axel haalde afgelopen zondag weer het podium in Hossegor.

Hierdoor staat Van de Sande momenteel aan de leiding met 38 punten voorsprong op zijn landgenoot Jeffrey Dewulf. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan in het kampioenschap, de volgende race vindt over 3 weken plaats in Grayan-et-l’hôpital. Daymond Martens staat momenteel twaalfde, Ricky Claus is achttiende.

Teammanager Livia Lancelot: “We zijn blij dat de rode leidersplaat terug op Axel’s motor staat voor de volgende wedststrijd! Axel crashte vroeg in de race, daarbij raakte de motor beschadigd. We moesten herstellingen uitvoeren tijdens de pitstops maar Axel liet in het laatste deel van de wedstrijd zien hoe sterk hij wel is als de baan zwaar en vol putten ligt. De motoren lopen heel goed, en het team raakt steeds meer ervaren in de pitstops. Nu is er nog één wedstrijd vooraleer we de grote finale in Le Touquet voorbereiden.”

Foto’s: Pascal Haudiquert