X

IP Store creëert een nieuwe afdeling: Legendary Brands

Drie jaar na de overname en zeven nieuwe merken blijft IP Store verder groeien met een nieuwe afdeling waarin twee legendarische merken ondergebracht worden. Die nieuwe afdeling, genaamd Legendary Brands, zal instaan voor AGV motorhelmen en Dainese motorkledij. 

Drie jaar geleden, op 1 december 2014, nam Bernard De Longueville IP Store over en bracht er meteen drie grote merken onder: de Kappa Moto bagage, Sidi Laarzen en SBS-remblokken. In 2015 zette IP Store het succes verder met de komst van Tucano Urbano en ELF Moto. 2016 begon erg sterk met het importeurschap van Ixon, gepresenteerd op het Salon van Brussel door niemand minder dan Xavier Siméon. In 2017 versterkte BS-Battery het gamma.

In 2018 zet IP Store zijn groei verder met de komst van twee legendarische motormerken. Dainese en AGV, twee merken die geen introductie nodig hebben en elk een belangrijke bijdrage leverden aan de ontwikkeling van motor accessoires. AGV sindds 1947, Dainese sinds 1972.

Olivier Aerts (rechts) komt na drie jaar terug in de motorsector.

Hiervoor werd een nieuwe afdeling in het leven geroepen. IP Store Legendary Brands. Hierin worden de merken AGV en Dainese ondergebracht voor België en Luxemburg. Er komt ook een nieuwe medewerker die de beide merken onder zijn beheer krijgt: Olivier Aerts.

Olivier Aerts hoeft niet voorgesteld te worden in de motorbranche. We herinneren hem als Sales Manager bij Ducati Benelux gedurende 4 jaar, hij werkte ook aan de zijde van Francis Batta bij Alstare en natuurlijk ook 10 jaar bij DG Sport in de organisatie van evenementen voor Francorchamps en op alle mooie circuits van Europa. Voor Olivier is de terugkeer naar de motorbranche na een afwezigheid van drie jaar een ware verademing. Temeer omdat het DNA van de merken waarmee hij zal werken, ook nauw aansluiten bij het parcours dat hij al aflegde in de motorwereld.

Zowel AGV (helmen) en Dainese (motorkledij en bescherming) zijn ook bekend in de off-road!

Voor Bernard De Longueville is het, zoals de oudgediende bij AGV het stellen, een beetje thuiskomen. Toen AGV en Lazer ondergebracht waren in dezelfde groep, was Bernard Group Sales Director voor de twee merken op het moment van de fusie.

In 1947 maakte Amisano Gino de eerste helmen in Valenza (Piémonte – Italië). In 1954 innoveerde AGV door de eerste fiberglas helm te bouwen. In 1967 nam AGV de beste piloot van zijn generatie onder de arm: Giacomo Agostini. In dat jaar vervaardigen ze ook de eerste integraalhelm in fiberglas. De grootste piloten uit de geschiedenis reden of rijden met AGV: Agostini, Sheene, Roberts, Biaggi, Rainey, Rossi, … Sinds 2007 maakt AGV deel uit van de Dainese Group.

In 1972 maakte Lino Dainese lederen broeken voor motorcrossers. In 1974 vervaardigde hij de uitrusting voor de Duitse toprijder snelheid Dieter Braun en in 1976 voor Ago. Dainese bracht kleur in de racepakken die tot dan toe altijd zwart waren. Dainese deed meer dan het ondersteunen van de grootste rijders zoals daar zijn Agostini, Roberts, Sheene, Spencer, Schwantz, Biaggi, Fogarty, Rossi,… Ze zorgden ook voor innovatie door de introductie van de bult op de rug, de sliders, bescherming van de wervelkolom, de airbag… Vertrekkend van een lederen broek, heeft Dainese zijn gamma uitgebreid naar alle mogelijke beschermende producten voor de motorrijder: combi, jas, leder of textiel met hoog technische eigenschappen, handschoenen, laarzen,…en voor de helmen is er natuurlijk AGV…

Kijk voor meer informatie over IP Store op de website