Damon Graulus in MCLB met MX Planet Transport Vijverman Suzuki

Damon Graulus in MCLB met MX Planet Transport Vijverman Suzuki
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Naast zijn internationale programma (Franse MX Elite en enkele GP’s) met JPM Suzuki zal Damon Graulus dit jaar ook in de MCLB actief zijn. Dat is uiteraard uitstekend nieuws voor de MCLB Inters klasse die hierdoor kan rekenen op een bijkomende smaakmaker! Damon zal in de MCLB rijden voor het MX Planet Transport Vijverman Suzuki team van Tony Hermans.

Door het slechte weer heeft Graulus op dit moment heel wat minder uren op de teller in vergelijking met zijn (voorgaande) GP seizoenen. Fysiek zit de voormalige Nederlandse, Belgische en Franse MX2 kampioen echter in goede vorm. En hij heeft ook veel zin in de MCLB wedstrijden die voor hem nieuw zijn: “Ik kijk er zeker naar uit om in de MCLB te rijden. Op de MCLB kalender heb ik al enkele mooie wedstrijden gezien, maar op dit moment kan ik nog niet precies alle races er uit pikken waar ik aan de start zal staan. Ook het deelnemersveld is interessant. Er zitten zeker straffe mannen bij de MCLB zoals David Segers, Wietse Brackman, Jeffrey Dewulf… Ik denk dat het tof wordt om op die manier iets nieuws te ontdekken. In functie van de andere wedstrijden zal ik dus aanvullend wedstrijden in de MCLB rijden. Bedankt aan Tony Hermans van MX Planet voor deze kans!”


De eerste internationale wedstrijd van Damon wordt Lacapelle Marival op 18 februari. Gezien het gebrek aan motortraining en het erg sterke deelnemersveld ziet Graulus dit vooral als een doorgedreven training. Maar ook in de MCLB opener in Stekene mogen we de sympathieke Vossemnaar verwachten. Hoewel hij op een nieuwe motor zit, blijft de tandem Damon Graulus – Luc Bruggeman wel behouden. “Het is leuk om verder te kunnen werken met dezelfde monteur. Luc heeft veel ervaring en hij weet ondertussen ook goed wat ik zelf belangrijk vind en hoe ik graag werk.”


Foto’s: MX July/ JPM Suzuki

Uw reacties