KNMV: Everts, Meuwissen, Roosiorg en Nijenhuis winnen.

KNMV: Everts, Meuwissen, Roosiorg en Nijenhuis winnen.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De zon deed haar uiterste beste maar het was afzien in Gemert. De eerste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap met een frisse Oostenwind verreden en zorgde ervoor dat sommige mensen nauwelijks te herkennen waren. In de 85cc waren de Nederlanders de favorieten maar de overwinning ging naar Belgie dankzij Liam Everts. In de 125cc wist Raf Meuwissen te zegevieren terwijl Hardi Roosiorg (250cc) en Luca Nijenhuis (500cc) op de hoogste trede van het podium mochten plaats nemen.

85cc
In de eerste manche van de 85cc neemt Everts de beste start en geeft deze positie niet meer uit handen. Scott Smulders achtervolgt ‘Liamski’ de gehele manche maar een aanval inzetten op de koppositie lukt de Team Beursfoon-rijder niet. Dave Kooiker rijdt een bekeken en eenzame eerste manche waarin hij derde wordt voor Kay de Wolf. Hij heeft een probleem met zijn achterrem maar weet de schade te beperken met een vierde plaats. De top vijf wordt compleet gemaakt door Gebben Racing-rijder Sem de Lange.
Na een niet vlekkeloos verlopen eerste manche neemt Kay Karssemakers de beste start in de tweede manche. De Team Youth Pro MX-rijder komt in de eerste ronde echter ten val en moet dus in de achtervolging. Everts heeft even de leiding maar in de tweede ronden neemt De Wolf de leiding over om deze niet meer af te staan. Everts wordt tweede en dat levert hem de dagoverwinning op. Smulders is nu goed voor de derde plaats voor Kooiker en de zeer goed rijdende Cas Valk!

125cc
De sprint naar de eerste bocht wordt tijdens de eerste manche van de 125cc gewonnen door  Wannes van de Voorde. Hij gaat in de eerste bocht echter onderuit en moet in de achtervolging. Loeka Thonies neemt de leiding over maar ziet in de eerste ronde Meuwissen passeren. De eerste helft van de wedstrijd kan Thonies de tweede plaats vast houden maar dan komen Raivo Dankers en Filip Olsson voorbij aan de crosser uit Boekel. Net voordat de laatste ronde ingaat vind Dankers de aansluiting bij leider Meuwissen en in de laatste ronde wordt de Limburger nog bedankt voor de moeite. De BCS-rijder wordt tweede voor Olsson, Thonies en de Rus Maksim Kraev.
Ook de tweede manche weet Van de Voorde het beste uit de start te komen. De FMX4Ever-rijder wordt gevolgd door Meuwissen en Olsson. Kraev kan in de eerste ronde even de derde plaats in handen krijgen maar Dankers neemt deze plek na drie ronden over. De Brabander weet zijn maatje Meuwissen te achterhalen en samen voeren ze de druk op bij leider Van de Voorde. De Belg maakt een foutje en dat brengt Meuwissen aan de leiding en deze geeft hij ondanks de druk van Dankers niet meer af. In de laatste ronde gaat Dankers nog in de fout waardoor Van de Voorde tweede wordt voor Olsson, Dankers en Thonies.

250cc
In de tijdtraining was Roosiorg al de snelste en deze lijn wist de Est in de eerste manche door te trekken. Bastiaan Boegh-Damm nam de beste start maar de Deen ging onderuit en moest dus in de achtervolging. Roosiorg komt als leider uit de eerste ronde en deze positie komt niet meer in gevaar. Yoeri van ’t Ende wist zich even naar de tweede plaats te werken maar een foutje wierp de Team Eccomax-rijder terug. Van de Moosdijk wordt tweede voor Carglass Honda-rijder Freek van der Vlist. Na een mindere start weet Micha Boy de Waal nog terug te knokken naar de vierde plaats voor debutant Rasmus Hakansson die ook dit jaar voor Pro Grip-MX United uit zal komen.
Met zijn 2-takt machine komt Van ’t Ende geweldig uit de startblokken voor de tweede manche maar hij vergeet in de eerste bocht af te draaien. Roosiorg neemt de leiding voor Jesper Gangfors en Van de Moosdijk. De Eindhovenaar weet snel voorbij te gaan aan Gangfors maar Roosiorg laat zich niet zomaar achterhalen. Halverwege de wedstrijd komt het duo aan de leiding met elkaar in botsing en beide komen ten val. Roosiorg is het eerste weer onderweg en hij wint ook de tweede manche voor Van de Moosdijk en Van der Vlist. Met een vierde plaats blijft Marshal Weltin iets achter bij de verwachtingen al waren de omstandigheden niet ideaal. Iemand die het gewend is om in de kou te moeten rijden is Sander Agard-Michelen. De Noor werd de tweede manche op het Wolfsbosch Circuit netjes vijfde!

500cc
Het lijkt erop dat Sven van der Mierden de eerste leider wordt maar de Brabander gaat in de eerste bocht te ruim. Hierdoor kan teamgenoot Mike Gijsbertsen binnendoor komen en hij neemt de leiding. In de tweede ronden komt Santtu Tiainen als leider uit de bossen en weer een ronde later is dat Lars van Berkel maar ook hij maakt een fout. Gijsbertsen heeft de leiding terug maar de Hutten Metaal-rijder is niet opgewassen tegen Nijenhuis. De crosser uit Heerde is buiten de top tien aan de wedstrijd begonnen maar halverwege de wedstrijd bepaald hij het tempo. Nijenhuis wint de eerste manche voor Van der Mierden, Gijsbertsen, Ian van der Kolk en Jarno Derks.
De laatste manche van deze wedstrijddag neemt Van Berkel de beste start maar Van der Mierden glipt binnendoor met Derks. Nijenhuis komt als tweede uit de eerste ronde en kan even later de leiding in handen nemen. Van Berkel kan snel voorbij aan zijn voormalige teamgenoot maar de leiding in handen krijgen zit er niet in. Nijenhuis wint ook de tweede manche en kent dus een sterk debuut bij Team CKK. Van Berkel wordt tweede voor Van der Mierden en Tiainen. De top vijf wordt compleet gemaakt door lokale held Davey Janssen die zijn Van de Laar Yamaha naar de vijfde plaats weet te sturen!

Volgende week gaat het KNMV ONK verder, dat gebeurd slechts zes kilometer verderop bij MC Boekel.

Uitslagen KNMV ONK; Gemert, NL:
85cc
1 Liam Everts B KTM 1-2
2 Kay de Wolf NL KTM 4-1
3 Scott Smulders NL KTM 2-3
4 Dave Kooiker NL Yamaha 3-4
5 Cas Valk NL Yamaha 8-5

125cc
1 Raf Meuwissen NL KTM 2-1
2 Raivo Dankers NL KTM 1-4
3 Filip Olsson S Husqvarna 3-3
4 Wannes van de Voorde B KTM 10-2
5 Loeka Thonies NL KTM 4-5

250cc
1 Hardi Roosiorg Est KTM 1-1
2 Roan van de Moosdijk NL Yamaha 2-2
3 Freek van der Vlist NL Honda 3-3
4 Youri van ’t Ende NL KTM 7-6
5 Sander Agard-Michelsen Nor Yamaha 11-5

500cc
1 Luca Nijenhuis NL Honda 1-1
2 Sven van der Mierden NL Yamaha 2-3
3 Lars van Berkel NL Husqvarna 7-2
4 Santtu Tiainen SF Yamaha 6-4
5 Mike Gijsbertsen NL Yamaha 5-9

Alle uitlagen zijn te vinden op Speedhive:

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties