X

Take 6 Davy Pootjes.

Na heel veel blessureleed keert Davy Pootjes in 2018 weer vol goede moed achter het starthek. De crosser uit Ammerzoden gaat voor het Belgische Lieber Racing Team uitkomen. Bij dat team is Julien Lieber vertrokken, hij gaat voor Kawasaki uitkomen in de MXGP. De 20-jarige Pootjes zal voor LRT uitkomen in de MX2, wij spraken kort met ‘DP46’ over het verleden en de toekomst

MXMag: Hoe kijk jij terug op 2017.
DP: Een heel moeilijk jaar, ik ben er vijf maanden uit geweest met schouderblessure waardoor ik dus heel weinig heb kunnen rijden. Mijn doel was om vooral heel te blijven en veel te rijden want ook in 2016 gooide een zware blessure roet in het eten. Helaas ook in 2017 mocht het mij niet lukken.

MXMag: Jij komt van het fabrieksteam van KTM, kun jij de LRT-KTM vergelijken?
DP: Een fabrieksteam is natuurlijk heel groot opgezet. Daarmee is vergeleken is het Lieber Racing Team  (LRT) maar klein. Het materiaal is geweldig, wij lopen niet ver achter op een fabrieksteam. Daarbij is het team erg goed georganiseerd en puur gefocussed op de rijder en de motor. Ik voel mij daar heel erg fijn bij.

MXMag: Je hebt veel blessureleed gehad, kun jij verklaren waarom?
DP: Ik heb geen geluk gehad maar er zal vast wel een reden zijn waarom ik zoveel pech heb gehad. Als ik eerlijk ben heb ik geen idee waarom. Wij zullen de laatste drie jaren vol met blessures maar achter ons laten en gewoon weer zelfvertrouwen opbouwen en plezier veel maken. Na de blessures heb ik nog af en toe mijn snelheid kunnen laten zien, dat geeft vertrouwen en dat blijft mij dus motiveren.

MXMag: Hoe bevalt jou nieuwe team. Spreek jij al Frans?
DP: Het LRT-KTM team bevalt mij heel goed,. Na de moeilijke jaren is het fijn om mensen om mij heen te hebben die zich puur focussen op mij en vertrouwen in mij hebben. Wij communiceren gewoon in het Engels, ik spreek nog geen Frans. Dat zal ook nog wel even duren voor ik dat kan. De focus ligt op dit moment meer op het rijden dan het leren van de Franse taal. 😉

MXMag: Hoe ziet jou programma in 2018 eruit?
DP: Ik rijd alle wedstrijden van het FIM Wereld Kampioenschap MX2 en de KNMV Dutch Masters of Motocross! Het is lang geleden dat ik een wedstrijd in Nederland heb gereden dus ik kijk er erg naar uit!

MXMag: Wat is jou doelstelling voor 2018, wanneer is dit seizoen geslaagd?
DP: Mijn seizoen is geslaagd als ik plezier heb, heel blijf! Daarbij wil ik de echte Davy weer eens laten zien. Dat heb ik bij vlagen laten zien maar door de blessures heb ik het zwaar gehad. Ik doe 460% mijn best, en hoop dat dit jaar de puzzelstukjes goed vallen! Ik heb een goed team en fijne mensen om me heen, die ik daarvoor heel dankbaar ben! Ik heb er zin in en kijk er naar uit om over het starthek te rijden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie