Team Hermans/Musset maakt de eerste meters van 2018!

Team Hermans/Musset maakt de eerste meters van 2018!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Koen Hermans heeft afgelopen weekend op zijn zijspan de eerste meters gemaakt  van 2018. Dit deed de jonge talentvolle rijder uit Hengelo (GLD) met een nieuwe bakkenist alsmede met een nieuw chassis.

Na een zeer sterke tweede seizoenshelft reed Hermans vorig jaar samen met bakkenist Kenny van Gaalen zijn VMC-machine de top vijf in van het WK zijspancross 2017.
Kenny van Gaalen gaf echter aan te stoppen met bakkenisten aan het einde van 2017 daar hij het op WK-niveau bakkenisten niet meer kon combineren met zijn andere ambities. Hermans zelf besloot na een aantal seizoenen met het VMC-chassis terug te keren  naar zijn eerste liefde, een WSP-racing frame. Hiermee is team Hermans het enige topteam dat een overstap maakt naar een ander chassis voor 2018.

Na te zijn begonnen met Roy Bijenhof met wie Hermans samen de jongste ONK Sidecar-dagpodium klanten ooit werden, en later met Kenny van Gaalen waarmee Hermans afgelopen jaar dus de top vijf van het WK in reed was het nu de beurt aan de derde bakkenist uit Hermans zijn carrière.
Dit is niemand minder dan huidige Franse Wereldkampioen Nicolas Musset. Musset moest op zoek naar een andere teammaat daar team Bax  te kennen gaf in 2018 met een andere bakkenist te starten. (Inmiddels is duidelijk dat Etienne Bax samen met de Let Kaspars Stupelis zijn WK-titel in 2018 gaat verdedigen).
Ook Koen Hermans was dus op zoek naar een adequate vervanger voor Kenny van Gaalen die liet weten te stoppen.
Ondanks de afstand tussen beide heren, en dan hebben wij het over honderden kilometers van elkaar af wonen, vonden zij toch wat ze zochten, namelijk een top WK-rijder en een top WK-bakkenist. Deze maakte tezamen dus afgelopen weekend hun eerste meters van 2018 op hun zeer mooi ogende WSP-Zabel outfit!

Op 4 maart tijdens de allereerste ONK te Lochem weten we pas echt waar Hermans/Musset toe in staat zijn maar dat geldt natuurlijk voor alle topteams die ongetwijfeld de aankomende drie weken aan het aftellen zijn totdat de eerste ONK te Lochem, qua deelnemers in feite een ‘mini’-GP, op 4 maart wordt verreden op circuit de Gaggeldijk.

Tekst: Emil Bilars
Foto: Freddie Driezes

Uw reacties

Ook te lezen

  • De Waal zet de wedstrijd naar zijn hand

    De Waal zet de wedstrijd naar zijn hand

    Met twee sterke overwinningen heeft Micha Boy de Waal de zevende wedstrijd van het KNMV Nederlands Kampioenschap 500cc gewonnen. Voor de Brabander is hij zijn vijfde dagzege van het seizoen. …
  • Sander Agard-Michelsen pakt ook de dagzege in Heerde

    Sander Agard-Michelsen pakt ook de dagzege in Heerde

    De zesde overwinning in zeven wedstrijden voor Sander Agard-Michelsen. De Noor wist op het circuit van Heerde de KNMV Nederlands Kampioenschap 250cc op zijn naam te schrijven. De Yamaha-rijder werd …
  • Sterke generale van de Belgen in Heerde

    Sterke generale van de Belgen in Heerde

    Een week voor het FIM Junior World Championship was het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 125cc te gast op het circuit van Heerde.Voor de Belgen verliep de wedstrijd goed want Douwe …
  • Timo Heuver pakt weer zege in ONK

    Timo Heuver pakt weer zege in ONK

    Op het circuit van Heerde heeft Timo Heuver de zesde wedstrijd van het KNMV Nederlands Kampioenschap 85cc gewonnen. De KTM-rijder werd tweede en eerste waarmee hij zijn vierde dagzege van …