BK Moerbeke: Silliën snoept Damiaens zege af

In Moerbeke-Waas ging het Belgisch Kampioenschap motorcross vandaag op zoek naar de opvolgers van Dietger Damiaens (MX1) en (Mark Boot). Hoewel het circuit er gisteren nog nagenoeg perfect bij lag, zorgde de zware regenval de afgelopen nacht voor een loodzware cross. Dankzij winst in de tweede race snoepte Roy Silliën de Inters 500 zege af van Dietger Damiaens (1-2). Bij de zijspannen haalden Marvin Vanluchene/Ben Van Den Bogaart het voor de Vermak brothers.

Zoals te vrezen viel, lag de opkomst in de Inters categorieën erg laag. Zo gingen in de 500 wedstrijd 26 rijders van start over de vier klassen (Inters/Nationalen/Seniors/Juniors) heen. Poleman Dietger Damiaens liet het niet aan zijn hart komen. In de eerste manche haalde hij Roy Silliën terug en kwam met bijna drie seconden voorsprong over de meet. Gordano Natale werd op ruime afstand derde, terwijl Jochem Walckiers – 4de algemeen- de rapste Nationaal was.

Dietger Damiaens schreef de eerste reeks op zijn naam.

Silliën kwam in de drogere herneming rap op kop en zou de leiding niet meer af staan. Damiaens was als 4de weg maar een foutje in de 4de ronde kwam ‘m duur te staan. Hoewel hij in de slotfase nog flink kwam opzetten, moest Dietger uiteindelijk buigen voor Silliën. Bij de Nationalen werd Walckiers nu 2de na teamgenoot Benonit. Na zijn derde plaats in de tweede clubcross van RES Axel pake Jochem wel de eindzege voor Benonit en Dylan Mayné.

In de MX2 stak voormalige Enduropale winnaar Daymond Martens er bovenuit. De Yamaha-rijder met het nummer 23 won vlot de eerste manche voor Mark Boot. De regerende MX2 kampioen beet zich echter vast en eindigde nu op 3,6 seconde van Martens. Tim Louis, de MX2 revelatie van vorig jaar, mocht als derde Inter (5-3) mee op het podium. Streekrijder Tallon Verhelst liet zien dat hij één week voor Valkenswaard de goede vorm te pakken heeft. Tallon won beide 250 manches bij de Nationalen met groot machtsvertoon nadat hij ‘s morgens knap de tweede tijd algemeen had neergezet in de erg modderige tijdstraining.