X

BREAKING: Jelle Grade neemt afscheid!

Het hing al een beetje in de lucht maar vandaag werd bevestigd dat Jelle Grade stopt. De MC De Buiting rijder bleef vorig jaar  door gezondheidsperikelen bijna het hele jaar aan de kant. Grade werkte de voorbije winter hard aan zijn comeback en de eerste resultaten waren veelbelovend.

Tijdens de eerste manche in Lille kwam Jelle ongelukkig ten val en bezeerde zijn nog goede knie. Eigenlijk wist de sympathieke crosser meteen hoe laat het was. Het gevoel was namelijk hetzelfde als eerder bij de linkerknie.  Grade ziet een nieuwe zware revalidatie om weer terug te komen niet meer zitten en neemt daardoor definitief afscheid. Op zijn Facebook-pagina bedankte Jelle ‘The Great’ Grade uitdrukkelijk MC De Buiting, zijn sponsors, zijn monteurs Eric en Marc, manager & PR dame Carine en alle trouwe supporters. De voormalige IMBA MX1 kampioen blijft de rijders van MC De Buiting wel bijstaan met zijn jarenlange ervaring in de motorcross.

Jelle Grade: “Ik kan het niet genoeg zeggen: “DANK U” aan iedereen die mij al die jaren heeft bijgestaan in goede en slechte tijden. Het is geen gemakkelijke beslissing geweest, maar ik denk de juiste.”

Ook wij van MXMag houden uitstekende herinneringen aan Jelle en zijn team. Bedankt voor de vele mooie jaren en een voorspoedig herstel van de kniekwetsuur. We kunnen het ondertussen niet laten om de memorabele thriller tussen hem en Jurgen Wybo in 2006 in Grobbendonk op te diepen. Bij deze!

Foto: John Oostvogels, DaveMX