Husqvarna stelt nieuwe mini-crossers voor

Husqvarna stelt nieuwe mini-crossers voor
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Husqvarna Motorcycles stelt de nieuwe motorcross-modellen voor. De TC 50, TC 65 en TC 85 zijn voor 2019 sterk vernieuwd. Deze complete lijn van drie tweetaktmotoren combineren eersteklas techniek met topcomponenten. Hiermee wordt jonge rijders één van de meest geavanceerde minimotorcross gamma’s van dit moment geboden.

De TC 50, TC 65 en TC 85 van 2019 bieden de volgende generatie motocrossers de kans om de intense sensatie van hun eerste echte crossmotor te ervaren. Deze machines zijn de perfecte personificatie van de pioniersgeest van Husqvarna. Elk van de nieuwe modellen zet qua stuureigenschappen, vermogen en gewicht nieuwe maatstaven in hun eigen klasse.
HUSQVARNA TC 50

De nieuwe TC 50 heeft hetzelfde opvallende uiterlijk en ergonomische gevoel als de fullsize-modellen van Husqvarna. Hij is perfect geschikt voor de motorcross-vedetten van de toekomst. De TC 50 is vanaf het begin ontwikkeld om een echte, topklasse 50cc-crosser te zijn, met de best mogelijke componenten. De TC 50 heeft een geavanceerd stalen frame met daarin het sterkste motorblok in zijn klasse.

De TC 50 is voorzien van de nieuwste tweetakttechniek, met een drie-assige configuratie die gericht op een optimale massacentralisatie. De uitlaat is specifiek op de karakteristiek van dit tweetaktblok ontworpen. Het blok heeft een automatische centrifugaalkoppeling, die het rijden voor jonge rijders eenvoudiger maakt. In het officiële Husqvarna Motorcycles accessoire-gamma bevindt zich een speciale kit die het vermogen tot 5,5 pk reduceert.

Eersteklas componenten zoals de WP-vering dragen bij aan een motor, waarvan de prestaties ongeëvenaarde prestaties neerzet. Zo is de TC 50 onder meer uitgerust met een revolutionaire WP AER 35-voorvork. De 35mm-vork is niet alleen heel licht, maar maakt het ook mogelijk om met vertrouwen de limiet op te zoeken. Hij heeft een veerweg van 205 millimeter, daarnaast kan de luchtkamer in de linker vorkpoot met een luchtpomp worden ingesteld. De achterschokdemper geeft een veerweg van 185 millimeter en combineert optimaal met de voorvork.

TC 50 HIGHLIGHTS

=> Plaatwerk gemodelleerd naar de fullsize-crossers
=> Wave-remschijven
=> Zwarte aluminium velgen en standaard Maxxis-banden
=> Radiatorspoilers geleiden de lucht voor betere koeling
=> Aluminium stuur met standaard crashpad
=> Geheel nieuwe kleurstelling in wit, geel & blauw

HUSQVARNA TC 65

De nieuwe TC 65 geeft jonge rijders de kans om – mogelijk voor het eerst in hun carrière – een echte competitiemotor te ervaren, compleet met een hydraulisch bediende koppeling en voetgeschakelde zesversnellingsbak. Deze crosser is standaard voorzien van eersteklas componenten en biedt exact dezelfde kwaliteit als de grotere Husqvarna motorcross-modellen.

Het motorblok van de TC 65 is gebouwd met de lichtste en meest duurzame materialen en is zeer competitief in de 65cc-klasse. Hij is voorzien van de nieuwste tweetakttechniek. In de uitlaat bevindt zich bijvoorbeeld een drukgeregelde klep, die voor een optimale vermogensafgifte zorgt. Verder heeft het blok een zesversnellingsbak en een hydraulisch bediende koppeling, zodat de rijder volledige controle heeft over de vermogensafgifte.

Hoogwaardige componenten, zoals de gegoten aluminium swingarm, worden aangevuld met geavanceerde oplossingen als het intelligente koelsysteem, om een motor te creëren die modern en zeer competitief is. De TC 65 heeft een revolutionaire WP AER 35-voorvork met 215 millimeter veerweg en een instelbare luchtkamer in de linker vorkpoot. De hierop afgestemde WP-monoschokdemper achter geeft 270 millimeter veerweg en is volledig instelbaar.

TC 65 HIGHLIGHTS

=> Plaatwerk gemodelleerd naar de fullsize-crossers
=> Aluminium stuur met standaard crashpad
=> Hydraulisch bediende koppeling
=> Zwarte aluminium velgen en standaard Maxxis-banden
=> Wave-remschijven (198 mm voor en 160 mm achter)
=> Kenmerkende nieuwe kleurstelling in wit, geel & blauw

  HUSQVARNA TC 85

De TC 85 legt de lat in de competitieve 85cc-klasse hoger, met veel van dezelfde technologie als te vinden is in de fullsize-crossers van Husqvarna. Hij combineert de modernste frametechniek met hoogwaardige WP-vering en maakt het jonge rijders mogelijk om met vertrouwen hun grenzen te verleggen.

Het motorblok van de TC 85 zet de maatstaf in zijn klasse en combineert topprestaties met optimale betrouwbaarheid. De cilinder heeft een innovatief powervalve-systeem, dat de vermogens- en koppelafgifte en daarmee ook de controleerbaarheid aanzienlijk verbetert. De zesversnellingsbak en de hydraulisch bediende Formula-koppeling met diafragmaveer zorgen dat het vermogen over het hele snelheidsbereik maximaal kan worden benut.

De TC 85 heeft soortgelijke techniek aan boord als de fullsize-crossers van Husqvarna, zoals de nieuwste WP-veringcomponenten. De WP AER 43-voorvork heeft een gescheiden constructie met lucht in de linker poot en olie in de rechter poot. De voorvork heeft een verbeterde dempingskarakteristiek en is gemakkelijk instelbaar met de klikstellers en de bijgeleverde pomp. Achter heeft de TC 85 een speciale versie van de WP XPlore PDS-schokdemper. Hij is afgestemd op een perfecte samenwerking met de voorvork en is volledig instelbaar qua veervoorspanning en in- en uitgaande demping.

TC 85 HIGHLIGHTS

=> Zelfreinigend schakelpedaal
=> ‘No-dirt’-voetsteunen die ophopend zand voorkomen
=> Aluminium subframe & eendelige aluminium swingarm
=> Gashendel met verstelbare vrije slag & ODI lock-on-handvatten
=> Airbox met luchtfilter bereikbaar zonder gereedschap
=> Zwarte Excel-wielen & standaard Maxxis-banden
=> Formula-remklauwen & wave-remschijven (240 mm voor en 210 mm achter)
=> Geheel nieuwe kleurstelling

De Husqvarna 2019-minimotocrossmodellen zijn in Europa vanaf april 2018 leverbaar via de officiële Husqvarna-dealers. Voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid kunt u contact opnemen met uw Husqvarna Motorcyles-dealer.

Uw reacties