X

KNMV: Meuwissen de regelmatigste in Oldebroek.

De tweede wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross is gewonnen door Raf Meuwissen. De KTM-rijder werd beide manches op het prachtige circuit ‘De Bargen’ tweede en daarmee pakt hij de dagzege. Filip Olsson heeft de dagzege lang in handen maar in de laatste ronde van de tweede manche gaat het mis met de CEC Racing-rijder. Olsson (1-4) wordt tweede in het dagklassement voor Raivo Dankers (6-1). De titelstrijd is helemaal open, leider Olsson heeft zeven punten voorsprong op vijfde man Emil Jonrup!

1e manche
Met de BCS-KTM neemt Meuwissen vanaf de pole-position de beste start, hij wint de HGS Holeshot Award voor Arno Menting, Loeka Thonies en Emil Weckman. De favoriet, Dankers, heeft geen beste start gehad en moet buiten de top tien zich naar voren zien te werken. In de derde ronde gaat de crosser uit Heesch in de fout waardoor hij de gewonnen plaatsen weer verliest. Meuwissen lijkt even afstand te nemen maar in de tweede helft van de wedstrijd komt Olsson opzetten. De 16-jarige neemt de leiding over en wint de wedstrijd voor Meuwissen en Weckman. De Zweed uit het Diga KTM Junior Team heeft een duel met Thonies uit moeten vechten en verliest daar de aansluiting met de rijders voor hem. Weckman wordt dus derde voor landgenoot Jonrup en Yamaha Rookie-rijder Boyd van der Voorn. Dankers komt heel erg sterk terug en komt nog als zesde over de finish!
2e manche
Ook de tweede manche neemt Meuwissen de beste start en de Limburger pakt de HGS Holeshot Award na wat duw en trekt werk met KNMV Rookies Dankers en Brian van der Klij. Mario Lucas Sanz kan achter Meuwissen aansluiten in de sprint naar de grote tafelberg. In de eerste bocht gaat het mis met Petr Polak, de Tsjech komt ten val en moet in de achtervolging. Meuwissen en Sanz proberen afstand te nemen maar dat loopt voor de Spanjaard niet goed af. Hij gaat hard onderuit en verdwijnt uit de wedstrijd. Jonrup en Dankers werken zich beheerst naar voren. Halverwege de wedstrijd over 25 minuten en een ronde neemt Dankers de tweede plek over om vervolgens de voorsprong van Meuwissen helemaal weg te werken. Dankers wint voor zijn KTM-collega en voormalig DMofMX 85cc Jonrup. Tot in de laatste ronde lijkt Olsson als derde over de finish te gaan komen en dat zou hem ook de dagzege overleveren. Hij maakt echter een foutje waardoor Jonrup kan passeren en Olssen genoegen moet nemen met de vierde plaats. Weckman kan het kwartet voor hem in het oog houden maar aansluiten lukt niet waardoor hij als vijfde over de finish komt. Met een negende plaats doet Polak het heel erg goed want hij lag in de eerste bocht nog tegen de grond.

Op 6 mei gaat dit kampioenschap verder, dan worden de punten verdeeld op het circuitpark ‘De Kuilen’ in Mill.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross #2 125cc; Oldebroek, NL:
Tijdtraining:
1 Raf Meuwissen NL KTM 1.48,046
2 Filip Olsson S Husqvarna 1.48,148
3 Raivo Dankers NL KTM 1.48,691
4 Joel Rizzi GB Yamaha 1.49,486
5 Emil Weckman S KTM 1.49,598

1e manche:
1 Filip Olsson S Husqvarna
2 Raf Meuwissen NL KTM
3 Emil Weckman S KTM
4 Emil Jonrup S KTM
5 Boyd van der Voorn NL Yamaha
6 Raivo Dankers NL KTM
7 Mario Lucas Sanz E KTM
8 Brian van der Klij NL Husqvarna
9 Petr Polak CZ KTM
10 Kjell Verbruggen NL KTM

2e manche
1 Raivo Dankers NL KTM
2 Raf Meuwissen NL KTM
3 Emil Jonrup S Husqvarna
4 Filip Olsson S Husqvarna
5 Emil Weckman S KTM
6 Loeka Thonies NL KTM
7 Brian van der Klij NL Husqvarna
8 Boyd van der Voorn NL Yamaha
9 Petr Polak CZ KTM
10 Liam Nils Hanstrom S Husqvarna

125cc Dagklassement:
1 Raf Meuwissen NL KTM 2-2
2 Filip Olsson S Husqvarna 1-4
3 Raivo Dankers NL KTM 6-1
4 Emil Jonrup S KTM 4-3
5 Emil Weckman S KTM 3-5

Tussenstand KNMV DMofMX 125cc na 2 wedstrijden:
1 Filip Olsson S Husqvarna 72
2 Raf Meuwissen NL KTM 70
3 Emil Weckman S KTM 70
4 Raivo Dankers NL KTM 65
5 Emil Jonrup S Husqvarna 65

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie