X

MCLB: Mini GP in Sinaai met Dewulf als winnaar!

Gisteren werd in Sinaai, of zoals de lokale bevolking het noemt “Snaaj” een wedstrijd verreden voor de MCLB federatie. De organisatie kon rekenen op een heel mooi deelnemersveld bij de Inters met o.a. Ken De Dycker, Jeffrey Dewulf, Kevin Fors en Damon Graulus maar alsook Dylan Verleysen, Jurgen Wybo, David Segers en de andere gebruikelijke MCLB piloten! Jurgen Wybo noemde het dan ook met een knipoog de Mini GP van Sinaai!

In de eerste manche zagen we Ken De Dycker de kopstart nemen, de Brabander werd echter al snel naar de tweede plaats verwezen door Jeffrey Dewulf. Deze zag zijn kans mooi en stoomde door naar de overwinning in deze manche. Ken De Dycker wist na enkele strubbelingen met o.a. Jurgen Wybo en Torpjurn Van Hoe zijn tweede plaats vast te houden om daarop te finishen. De derde plaats was dan weer voor Damon Graulus die na een bar slechte start zichzelf knap naar deze derde plaats wist te rijden. Hierdoor finishte hij knap voor Kevin Fors op vier en David Segers op vijf.

De tweede manche begon beter voor Damon Graulus. De Suzuki piloot startte als tweede en kon meteen in duel gaan met Ken De Dycker die de kopstart wist te nemen. Beide heren verzorgde meer dan de show. Met nog enkele ronden te rijden wist Damon Graulus zijn vriend en voormalig teamgenoot Ken De Dycker te verschalken en zo de leiding over te nemen. Keeno moest door een afzakkende broek het tempo laten zaken en kwam zo op ruime afstand als tweede binnen. Dit voor Jeffrey Dewulf die van de allerlaatste plaats, er een derde plaats uit wist te slepen. Dit was zonder twijfel één van de mooiere races in de race zelf! De top vijf werd vervolledig door Kevin Fors en Jorne Tytgat!

Omdat totaaloverwinningen bij de MCLB worden berekend op tijd, ging de dagoverwinning in Sinaai naar Jeffrey Dewulf met een eerste en derde plaats. Dit voor Damon Graulus met een derde en eerste plaats en Ken De Dycker met tweemaal een tweede plaats! In de MX2 klasse ging de overwinning naar de good old Jurgen Wybo met een zevende en tiende plaats. Beide malen was hij daarmee de eerste MX2 piloot in de reeks! Bij de Internationale B ging de overwinning naar Tallon Verhelst. De volledige resultaten kan u raadplegen op Speedhive.

Commentaren na de wedstrijd in Sinaai

Foto’s: Brainmxphotography