X

Coldenhoff wint kampioenschap van Vlaanderen, Strijbos maakt indruk

Net zoals vorig jaar telde de gecombineerde 250/500 superfinale voor het Kampioenschap van Vlaanderen. Glenn Coldenhoff respecteerde de logica en vestigde zijn hattrick. Na een mindere tweede manche in het BK toonde een gretige Kevin Srijbos (Standing Construct KTM) zich van zijn beste zijde. Strijbos werd tweede voor Shaun Simpson. Kemea Yamaha’s Anthony Rodriguez was de beste 250cc rijder.

Als een pijl uit een boog schoot Glenn Coldenhoff weg, deze keer zaten vrijwel alle toppers onmiddellijk vooraan. Ook clubpiloot Steve Ramon -nog altijd wennen aan zijn Husqvarna- was goed gestart. Aanvankelijk kwam de meeste druk voor Coldenhoff van Simpson. De Schot wil zich duidelijk bewijzen in de komende GP’s -te beginnen met Matterley Basin- en in Gooik onderstreept hij zijn ambities. Door een fout in de tiende ronde moest de Wilvo Yamaha MXGP rijder Strijbos laten passeren.

Simpson maakte in Gooik zijn wederoptreden maar haalde meteen een goed niveau.

Die Kevin Strijbos, zelf door een vroege fout tijdelijk teruggeslagen naar de zevende plaats, begon steeds beter in zijn ritme te komen naarmate de wedstrijd vorderde. In de laatste drie ronden van de wedstrijd was ‘The Kid’ de snelste man op de baan. Hoewel Kevin in de laatste vier ronden meer dan zeven seconden goedmaakte op Coldenhoff volstond dat niet om de Nederlander van de titel als Vlaams kampioen te houden. Een onopvallende Anstie werd vierde. Anthony Rodriguez maakte in zijn eerste GP misschien geen verpletterende indruk maar zeker in het Kampioenschap van Vlaanderen liet de Venezuelaan zien dat er volgend weekend in Engeland rekening met hem moet worden gehouden.

Na een slechte start eindigde BK250 triomfator Jago Geerts als achtste, luttele seconden achter Yentel Martens en Petar Petrov. Micha-Boy De Waal, tweede in het BK eerder op de dag, sloot na een slechte start af als negende.

Lees hier het verslag van het BK 500cc in Gooik
Lees hier het verslag van het BK 250cc in Gooik
Alle resultaten van Gooik hier

Anthony Rodriguez had alle reden tot lachen in Gooik.

Kampioenschap van Vlaanderen – Gooik
1. Glenn Coldenhoff, 2. Kevin Strijbos, 3. Shaun Simpson, 4. Max Anstie, 5. Anthony Rodriguez, 6. Petar Petrov, 7. Yentel Martens, 8. Jago Geerts, 9. Micha-Boy De Waal, 10. Steve Ramon, 11. Dietger Damiaens, 12. David Segers, 13. Robin Bakens, 14. Erik Willems, 15. Greg Smets, 16. Marshal Weltin, 17. Tim Louis, 18. Rob Konings, 19. Kevin Vangenechten, 20. Stef Baestaens

Foto’s: Standing Construct/Wilvo Yamaha, Kemea Yamaha