X

Eerste Inters scratch podium Mathias Van Hoof

In amper zijn derde wedstrijd bij de Inters wist Beta-Denicol rijder Mathias Van Hoof, zich opnieuw in de kijker te rijden in het BK enduro. Deze keer werd de jonge rijder uit de Kempen niet alleen 2de in de E3 klasse, maar werd hij ook nog eens 3de in het algemene  scratch klassement tijdens de wedstrijd in het Noord Franse Douzy! Kevin Gauniaux won voor Thierry Wansart en Van Hoof.

Deze 3de proef voor het BK enduro werd samen met de Noord Franse Ligue gereden net iets ten zuiden van Bouillon. Twee heel mooie en snelle proeven en 95 km verbinding stonden op het menu voor de 350 rijders. Jammer genoeg waren niet alle Belgische toppers van de partij want in Spanje werd de GP Enduro gereden. Daarom telde deze wedstrijd niet mee voor de inters E1 en E2, maar wél voor de E3 klasse. Minder kwantiteit maar daarom niet minder kwaliteit want vanaf het begin was het zeer spannend voorin.

De nacht voordien had het nog veel geregend  en de 2 grote grasflanken lagen er bij aanvang nog spekglad bij. Maar op de eerste proef zette Mathias Van Hoof direct een 3de tijd neer; om in de supersnelle 2de proef direct de snelste scratch tijd neer te zetten, voor de gevestigde waarden. Daardoor w as na de eerste ronde het verschil tussen de eerste 3 rijders amper een handvol seconden.  Op de derde proef werd Mathias opnieuw derde, op amper 0.6 Seconden van de leider.  De spanning aan de kop van het tussenklassement was te snijden.

Maar in de 4de proef, ging het twee keer even mis voor de Beta-Denicol rijder en verloor hij plots bijna 15 seconden. “ Ik voelde me heel goed op de 2 grasweides, het rijden ging super, de door Joramo Motors geprepareerde Beta liep als een kogel en op de snelle stukken kon ik het verschil maken. Jammer van de schuivers in de 2de ronde. Dat heb ik dan weer goed gemaakt door 2de te worden in de 5e proef. In de laatste proef heb ik nog eens alles uit de kast gehaald, maar kwam net 3.5 seconden te kort voor de tweede plaats. Toch ben ik supertevreden met deze 3de plaats in de scratch en de 2de plaats in E3 klasse bij de inters.  Na de slechte start in Mettet ben ik in de tussenstand ondertussen ook een plaats opgeschoven,”  vertelde een gelukkige Van Hoof na 8,5 uur rijden in de Franse Ardennen.

Alle resultaten van de enduro van Douzy vind je hier.