X

Jago Geerts blikt terug op geslaagde dag!

Kemea Yamaha rijder Jago Geert verstevigde vandaag op Circuitpark de Kuilen niet alleen zijn leidersplaats in het Dutch Masters of Motocross 250cc kampioenschap, hij pakte er ook de eindzege voor Calvin Vlaanderen en Thomas Covington. Kemea teammat Ben Watson werd vierde.

Na een kopstart in de eerste manche leek Geerts op de zege af te stevenen maar daar stak een foutje enkele ronden voor het einde een stokje voor. In de tweede manche maakte de voormalige Jr. wereldkampioen de klus wél af. En hoe: Jago Geerts won met 15 seconden voorsprong op Covington!

Na zijn zege in Oldebroek enkele weken geleden was het de tweede opeenvolgende overwinning in de Dutch Masters of Motocross voor de Kempense tiener.

Jago Geerts: “Ik heb echt genoten van het rijden in Mill. Het was heel leuk. En cool om voor de tweede keer op rij te winnen ook!  Jammer van die stomme fout in de eerste manche, wat me de overwinning kostte. Ik was boos op mezelf. ‘Dit mag niet nog een keer gebeuren,’ zei ik tegen mezelf voor de start van de tweede manche. En het gebeurde niet nog een keer, ik bleef erg gefocust en kon die manche winnen! Hartelijk dank aan het team voor het klaarmaken van zo’n goede motor. Mijn starts waren echt super, dat heeft me enorm geholpen. Dit is uiteraard een mooie overwinning, maar ook een erg goede voorbereiding op de GP in Letland, volgend weekend. “