X

Valpartijen houden Sam van de Ven van podiumplaats

Dat de Oirschotse student de laatste weken in goede doen is bleek afgelopen weekend nog maar eens. Toch maken de kleine foutjes dat Sam alsnog geen podium heeft kunnen rijden dit jaar bij de MON dames. Ook afgelopen weekend waren deze foutjes beslissend in de wedstrijd in Wanssum.
Gebruikerlijker wijs neemt Sam de training zoals ze moeten gebruikt worden en neemt de baan goed in zich op, maar zet wel een mooie derde tijd neer. De door Promax afgeveerde Honda rijdster komt als vierde uit het startgewoel en heeft er zin in. De wedstrijd verloopt goed, maar dan maakt Sam een kleine fout en verliest een paar plekjes. Ze knokt zich in de resterende tijd terug naar positie vijf. Op minder dan  twee seconden van plaats vier sluit ze de eerste reeks af.
Dat het starten intussen vlot gaat op de Hastenberg Honda staat als een paal boven water. Van de Ven duikt opnieuw in de voorste gelederen op bij aanvang van de beslissende reeks. Het gaat razend snel en er zijn verbeten duels voor positie twee. Maar dan  maakt Sam een inschattingsfout en maakt een harde smak. Ze krijgt even geen lucht en voelt hevige pijn aan de bovenarm. Maar Sam laat zich niet zomaar kennen en hervat de race op grote achterstand. Ze weet de pijn te verbijten en sluit de reeks af als elfde dame.
In het dagtotaal is Sam als achtste geklasseerd, hiermee is zeker niet tevreden. Maar het besef dat het veel erger had kunnen aflopen bezorgen Sam toch nog een goed gevoel en ze kijkt alweer uit naar de volgende race in Amersfoort. Het rijden en de rondetijden liegen er niet om Sam is echt bij de beste dames op dit moment maar die kleine foutjes gooien nog teveel roet in het eten. Nu die arm goed verzorgen de nodige rust nemen en dan voluit voor de race in Amersfoort werken alwaar we een fitte Van de Ven aan de start willen zien.
Tekst: Gelaude Geert
Foto: Eddy Koedijk