X

Aaron Plessinger doet briljante zaak in AMA250 kampioenschap!

In de AMA250 lag het kampioenschap helemaal open bij de start van de wedstrijd in High Point. Zach Osborne, de regerende kampioen is out voor het seizoen en de eerste drie in het kampioenschap; Jeremy & Alex Martin en Aaron Plessinger werden slechts gescheiden door 13 punten. Maar zou dit zo blijven? Enkele andere vragen waren o.a. hoe evolueerde de rookies verder en voor ons Europeanen belangrijk: Hoe goed kon Dylan Ferrandis terugkomen na zijn blessure leed.

De eerste manche in High Point startte meteen met één van zo’n rookies die de holeshot wist te nemen, en daarmee was Justin Cooper niet aan zijn proefstuk toe. De Rookie van Yamaha, maar de jongeling werd in de eerste ronde nog tot de orde geroepen door zijn oudere teamgenoot Aaron Plessinger. Deze Aaron Plessinger maakte er daarna een one-man show van. De Yamaha piloot die door zijn vader ook vaak werd meegenomen op enduro-tochten en GNCC-achtige wedstrijden voelde zich als een vis in het water op de zware, vol putten en sporen zittende omloop van High Point. Hij reed dan ook onbedreigd naar de overwinning dit voor Jeremy Martin die het ronden lang aan de stok had met Justin Cooper die derde wist te finishen. Dylan Ferrandis finishte in zijn eerste outdoorwedstrijd van 2018; achtste. De in de eerste ronde gevallen Alex Martin, finishte twaalfde en zag hiermee véél punten verloren gaan in het kampioenschap.

In de tweede manche was het opnieuw Justin Cooper die de holeshot wist te scoren, maar ook nu werd hij in de eerste ronde al terug verwezen naar plaats twee. Ditmaal was dit echter niet door zijn teammaat, maar wel door Jeremy Martin. De jongste van de Martin broers leek dan ook de dominante overwinning van zijn concurrent Aaron Plessinger te gaan overdoen in deze tweede manche. Dit was echter buiten de mechanische problemen gerekend die de Geico Honda piloot halfweg wedstrijd plots kende. Plots stond de leider in de wedstrijd stil en liep hij moedeloos rond zijn motor te draaien. Het ding wou niet meer vooruit en met Cameron McAdoo in de eerste manche en alsook Chase Sexton in de tweede manche kende Geico Honda een vieze dag met drie technische DNF’s. Voor Jeremy Martin woog het uitvallen zwaar, hij zag zijn leiding en de bijbehorende 25 punten door de neus geboord. Tot overmaat van ramp was het Aaron Plessinger die optimaal profiteerde door de leiding over te nemen en als eerste te finishen. Dit voor Austin Forkner en de Plessinger’ teamgenoten Dylan Ferrandis en Justin Cooper. Alex Martin vervolledigde de top 5 in deze tweede manche.


De overall overwinning in High Point ging met 50 punten logischerwijs naar Aaron Plessinger. Hij werd geflankeerd door Austin Forkner en Justin Cooper. In het kampioenschap neemt Aaron Plessinger de rode plaat over van Jeremy Martin, op deze Jeremy Martin telt hij nu 20 punten voorsprong met nog 8 wedstrijden en dus 16 reeksen te gaan.
250 Moto 1 Resultaat
1. Aaron Plessinger
2. Jeremy Martin
3. Justin Cooper
4. Austin Forkner
5. Jordon Smith
6. Joey Savatgy
7. RJ Hampshire
8. Dylan Ferrandis
9. Shane McElrath
10. Chase Sexton
11. Brandon Hartranft
12. Alex Martin
13. Michael Mosiman
14. Mitchell Harrison
15. Sean Cantrell
16. Jordan Bailey
17. Luke Renzland
18. Austin Root
19. Ramyller Alves
20. Enzo Lopes
22. Yusuke Watanabe

27. Garrett Marchbanks (DNF)
40. Cameron McAdoo (DNF)
250 Moto 2 Resultaten
1. Aaron Plessinger
2. Austin Forkner
3. Dylan Ferrandis
4. Justin Cooper
5. Alex Martin
6. Shane McElrath
7. RJ Hampshire
8. Brandon Hartranft
9. Michael Mosiman
10. Jordon Smith
11. Luke Renzland
12. Sean Cantrell
13. Cameron McAdoo
14. Mitchell Harrison
15. Ramyller Alves
16. Challen Tennant
17. Austin Root
18. Vann Martin
19. Carson Brown
20. Kevin Moranz

33. Jeremy Martin (DNF)
34. Joey Savatgy (DNF)
38. Chase Sexton (DNF)
250 Overall Resultaat
1. Aaron Plessinger (1-1)
2. Austin Forkner (4-2)
3. Justin Cooper (3-4)
4. Dylan Ferrandis
5. RJ Hampshire
6. Shane McElrath
7. Jordon Smith
8. Alex Martin
9. Brandon Hartranft
10. Jeremy Martin
250 Stand in het kampioenschap
1. Aaron Plessinger, 171
2. Jeremy Martin, 151
3. Alex Martin, 141
4. Justin Cooper, 136
5. Austin Forkner, 115
6. Zach Osborne, 105
7. Jordon Smith, 104
8. RJ Hampshire, 100
9. Shane McElrath, 91
10. Chase Sexton, 87