X

De bittere rivaliteit tussen de crossende broers Bax

Soms heb je van die artikels, interviews, video’s die onder je vel gaan zitten. Dit interview met de broers Robbie en Etienne Bax van “Sports Vice” is er zo één. Daarom prijzen we het u ook graag aan en kuddo’s aan Sam van Raalte de man achter dit stuk!

Ik sta in de brandende zon voor een enorme loods in Bergeijk. Etienne Bax komt aangereden in een zwart bestelbusje. “Hé jongen, hoe is het?”, vraagt hij. “Komt Robbie zo ook?” Ik zeg dat ik hoop van wel. Etienne (29) en Robbie Bax (26) zijn broers en elkaars grootste rivalen in de top van het zijspancrossen. Ik wil ze vandaag voor het eerst in jaren samen aan tafel krijgen om over hun rivaliteit te praten.

Hier in Bergeijk moet het gebeuren. We hebben afgesproken in de werkplaats van Etienne, die inmiddels zijn busje heeft geparkeerd. Etienne leeft voor het zijspancrossen. Hij miste zelfs de geboorte van zijn eerste kind, omdat hij toen een Grand Prix in Frankrijk aan het rijden was. “Ik noem deze sport ook wel een ziekte,” zegt hij, waarna hij twee bekertjes cola inschenkt. Dan horen we een auto de loods naderen.

Lees het hele artikel op sports.vice.com