Dubbele reeksoverwinning voor Plessinger in 250 Ironman National

Door de ochtendlijke buien was het parcours van de Ironman National in Indiana in een ware modderpoel veranderd. Na Unadilla werden de piloten dus voor de tweede maal dit jaar geconfronteerd met een zware wedstrijd in de modder.

Dit was duidelijk een kolfje naar de hand van de recent gekroonde AMA 250 Motocross kampioen, Aaron Plessinger. De Yamaha piloot wist in beide manches zich de beste te tonen en weet zo zijn loopbaan op de 250cc machine mooi af te sluiten. Al kan er nog een orgelpunt geplaatst worden tijdens de “Motocross of Nations” waar de Monster Energy Yamaha piloot, voor Amerika, zal uitkomen in de 250cc MX2 klasse.

Op het overal podium van de Ironman National kreeg Aaron Plessinger langs beide zeiden een Geico Honda piloot geposteerd. Zo werd RJ Hampshire tweede in de totaal klassering met een derde en vierde plaats, goed voor zo’n 38 punten. Eén puntje minder telde die andere Geico Honda piloot Chase Sexton, hij behaalde deze punten met een tweede en een zesde plaats. Onze Europese man in deze klasse Dylan Ferrandis, scoorde met een tiende en een vierde plaats slechts negenentwintig punten, wat hem op de zevende plaats liet belanden in de overal klassering van de Ironman National die vele nog lang zullen herinneren.

Als we naar de eindstand in het kampioenschap kijken zien we dat Aaron Plessinger nog meer dan honderd punten voorsprong heeft verzameld op Alex Martin die op het eind van het kampioenschap totaal zijn momentum kwijt was. Eveneens moeten we vast stellen dat rookie Justin Cooper daar knap op een derde plaats staat te blinken. En let ook nog even op Dylan Ferrandis daar op plaats acht, de Fransman miste de eerste drie wedstrijden omdat hij 100% fit wilde zijn en niet aan 80% het seizoen wou aanvatten om dan weer meteen in de lappenmand te belanden. Een goede keuze zo blijkt want naast enkele enorm knappe resultaten eindigt de Fransoos dus nog knap in de top tien van het kampioenschap.