X

Arne Dierckens bevestigt Robbie Bax als zijn nieuwe bakkenist voor 2019!

credits: Stijn Vanoverbeke

De Belgische zijspancrosser Arne Dierckens heeft vandaag bevestigd de samenwerking aan te gaan met de Nederlandse bakkenist Robbie Bax. De in Lommel woonachtige Bax maakt in het zijspan een één op één ruil met de Fransman Luc Rostingt, nu de ‘ex’ van Dierckens, die de voormalige plek van Bax inneemt naast de zijde van Daniël Willemsen . 

Dierckens laat vandaag weten dat er eindelijk een einde kan komen aan de toch wel hardnekkige geruchten stroom. Dierckens/Bax vormen volgend jaar een koppel en de nummer tien van het afgelopen WK zijspancross is verheugd dat de samenwerking al in vroeg stadium echt bekend kan worden gemaakt. Arne Dierckens kwam met het volgende commentaar;
Arne Dierckens: ‘ Zowel Luc als ik waren klaar met elkaar en toe aan een nieuwe uitdaging. We hebben mooie jaren gehad en zijn de afgelopen jaren vanuit het niets zo de top tien van het WK zijspancross binnen gereden! Nu ben ik klaar voor een volgende stap met een bakkenist met veel ervaring en meerdere GP winsten achter zijn naam. Ik ben blij dit nu al officieel te kunnen melden zodat we gemotiveerder dan ooit kunnen beginnen aan de voorbereidingen voor het WK seizoen 2019.

Mxmag wenst Dierckens/Bax alsmede Willemsen/Rostingt veel succes toe in 2019 en wij houden u deze winter op de hoogte van de ‘bakkenisten-tombola’ die nu eenmaal elke winter losbarst!

Tekst: Emil Bilars
Foto: Stijn Vanoverbeke