X

Van Grinsven wint ook laatste ONK Quads Masters.

Mike van Grinsven heef de laatste wedstrijd ONK quads masters gewonnen. In Geldermalsen was de Honda CRQF rijder in beide manches de sterkste. Voor van Grinsven was het zijn zesde overwinning in acht wedstrijden van dit kampioenschap. Met een tweede en derde plaats behaalde de Belg Jan Vlaeymans de tweede plaats. Hij hield hier Koen Jansen achter zich die vierde en tweede in de manches werd. Ricardo Phoelich verzekerde zich van de laatste podiumplaats in het kampioenschap. Phoelich begon deze dag met 29 punten voorsprong op de nummer 4: Rick Haverdil. Met zijn derde plaats in de eerste manche was hij al zeker van de derde plaats in het kampioenschap. In het dagklassement behaalde Phoelich de vierde plaats.

Eerste manche:
Kopstart was voor Mike van Grinsven die gelijk een voorsprong nam op Marc de Vries. Daarachter zaten Koen Jansen, Rick Haverdil en Davy de Cuyper. Na de eerste ronde was het Jansen die als tweede door kwam voor Jan Vlaeymans die vanaf de zevende naar de derde plaats was gekomen. Zij werden gevolgd door De Vries en Haverdil. De Cuyper viel nu buiten de top vijf. De Vries had problemen met zijn quad en viel snel terug om na vijf ronden uit te vallen. Ricardo Phoelich meldde zich nu in de top vijf en was ook voorbij gegaan aan Haverdil. Vlaeymans reed een sterke manche en was inmiddels voorbij gegaan aan Jansen om de achtervolging in te zetten op Van Grinsven. Vlaeymans kwam geen moment in de buurt en de manchezege was dan ook overtuigend voor Van Grinsven voor Vlaeymans. Ricardo Phoelich ging in de laatste ronde voorbij aan een moe gestreden Jansen en werd derde. De Cuyper lag in de voorlaatste ronde nog vijfde maar kende een slechte laatste ronde. Hiervan profiteerden Haverdil, Ruben van Lith en Tuur van Hoof.

Tweede manche:
Opnieuw was van Grinsven als beste weg voor Jansen en De Vries en had hij snel een voorsprong. Jansen lag nu gelijk tweede en deed er alles aan om in de buurt te blijven. De Vries viel snel terug naar een achste plaats om uiteindelijk weer uit te vallen. Van Grinsven had de hele manche controle over de wedstrijd en vergrote zijn voorsprong per ronde. Van Grinsven won de manche dan ook gemakkelijk voor Janssen. Vlaeymans kende een matige start maar meldde zich naar twee ronden op de vierde plaats. In de zesde ronde ging hij ook voorbij aan Haverdil om als derde te eindigen. In de strijd om de vijfde plaats moest De Cuyper opnieuw de wedstrijd verlaten met problemen en het was Van Lith die deze plaats voor zich opeiste. Phoelich kende een slechte eerste ronde, maar kwam sterk terug rijden naar de zesde plaats in de manche.

In de stand om het kampioenschap was Van Grinsven al zeker van het kampioenschap. De afwezige Joe Maessen was eveneens al zeker van zijn eindklassering met de tweede plaats. Phoelich verzekerde zich van de laatste plaats op het podium. Jansen steeg van de achtste naar de vijfde plaats. Vlaeymans kwam vanaf de negende plaats naar plaats zeven. Grootste verliezer was De Vries die met tweemaal nul punten terug viel naar de negende plaats.

Eerste manche ONK quads masters Geldermalsen.
1. Van Grinsven (NL), 2. Vlaeymans (Bel), 3. Phoelich (NL), 4. Jansen (NL), 5. Haverdil (NL), 6. van Lith (NL), 7. van Hoof (Bel), 8. de Cuyper (Bel), 9. van Vliet (Aus), 10. van der Jagt (NL).

Tweede manche ONK quads masters Geldermalsen.
1 van Grinsven (NL), 2. Jansen (NL), 3. Vlaeymans (Bel), 4. Haverdil (NL), 5. van Lith (NL), 6. Phoelich (NL), 7. van Hoof (Bel), 8. van der Laan (NL), 9. van der Jagt (NL), 10. van Vliet (Aus).

Dagklassement ONK quads masters Geldermalsen.
1. van Grinsven (NL) 50, 2. Vlaeymans (Bel) 42, 3. Jansen (NL) 40, 4. Phoelich (NL) 35, 5. Haverdil (NL) 34, 6. van Lith (NL) 31, 7. van Hoof (Bel) 28, 8. van der Jagt (NL) 24, 9. van Vliet (Aus) 23, 10. van der Laan 22.

Eindstand ONK quads masters 2018.
1 van Grinsven (NL) 366, 2. Maessen (NL) 250, 3. Phoelich (NL) 232, 4. Haverdil (NL) 202, 5. Jansen (NL) 188, 6. van Hoof (Bel) 187, 7. Vlaeymans (Bel) 182, 8. de Cuyper (Bel) 166, 9. de Vries (NL) 149, 10. Gommans (NL) 131.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics