Voorbeschouwing EMX125 finale in Assen.

Voorbeschouwing EMX125 finale in Assen.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Komend weekend wordt op het TT Circuit de laatste wedstrijd van het Europees Kampioenschap 125cc verreden. Na zeven wedstrijden heeft Thibault Benistant de leiding stevig in handen. De Fransman heeft 33 punten voorsprong op Rene Hofer en 39 punten op Mattia Guadagnini. Deze drie maken in theorie nog kans op de titel, in de praktijk gaat de strijd tussen Benistant en Guadagnini! Hofer heeft een zware blessure opgelopen en komt dit jaar niet meer in actie. Wij kijken vooruit naar de wedstrijd op het circuit van Drenthe en hebben veel vertrouwen in de Nederlanders!

Wanneer echt alles mee zit zou Raivo Dankers nog vierde kunnen worden in de eindstand. De voormalig EMX65 en EMX85 kampioen is bezig aan zijn laatste seizoen op de SX125. In Valkenswaard begint de Brabander direct met een nul scoren en daardoor loopt hij de rest van het seizoen achter de feiten aan. Hij weet tijdens de tweede manche op het Eurocircuit nog als vierde over de finish te komen maar later in Lommel komt hij ook een keer tot scoren. De tweede manche wordt Dankers derde en samen met de tweede manche in Kegums zijn dat de hoogte punten van het EMX-seizoen. Hopelijk kan de KTM-rijder het seizoen in stijl afsluiten. Petr Polak en Tom Guyon hebben respectievelijk 19 en 17 punten voorsprong op de MXGP-rookie.
Raf Meuwissen heeft ondanks het niet scoren tijdens de wedstrijd in Frauenfeld de tiende plaats in de tussenstand in handen. Wanneer de Limburger goed weet te scoren in Drenth kunnen er nog een of twee plaatsen goed gemaakt worden in de eindstand.
Door het missen van vijf wedstrijden kan het seizoen van Rick Elzinga alleen nog maar gered worden door dagsucces. En dat is nu precies waarvoor de MJC Yamaha-rijder naar Assen komt. Afgelopen weekend stond de crosser uit Zenderen op het podium tijdens een ADAC wedstrijden. De vorige EMX125 in Zwitserland lukte hem dat ook, en in Assen?

Kjell Verbruggen is bezig aan zijn eerste seizoen op de 125cc en hij maakt indruk. De scholier wist zich vijf keer in de punten te rijden en daarvan drie keer in de top tien. Sterker nog, in Frauenfeld werd de F4E Racing-rijder de tweede manche derde! Kan hij samen met zijn landgenoten het publiek op de banken krijgen? Andere Nederlanders die in actie gaan komen; Brian van der Klij, Loeka Thonies, Rob van de Veerdonk en Kay Karssemakers! De crosser uit Boxtel maakt zijn debuut in de 125cc klassse. Vanuit Belgie is de inbreng beperkt met Wannes van der Voorde en zijn F4R-collega Lucas Adam.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: JP Acevedo

Uw reacties