X

Brylyakov naast Strijbos bij JWR Racing Yamaha

MXGP rookie Vsevolod Brylyakov zal volgend jaar naast Kevin Strijbos komen bij JWR Yamaha Racing. De vastberaden Rus rijdt alle Europese MXGP wedstrijden en de Chinese WK rondes in april.

Door kwetsuren kon ‘Seva’ de laatste twee seizoenen niet laten zien wat hij in zijn mars heeft. Toch wordt de hardwerkende piloot (terecht) opnieuw opgevist door Yamaha. Naast de GP’s staan ook de Zweedse MX2 wedstrijden op Brylyakov’s kalender. Aangezien Strijbos in het Zweedse kampioenschap de MX1 wedstrijden voor zijn rekening neemt, mikt JWR Yamaha Racing dus resoluut op de dubbelslag in hun thuisland!

Vsevolod Brylyakov: “Eindelijk! Ik ben super blij om mijn nieuwe deal met JWR Yamaha Racing aan te kondigen . Het wordt mijn eerste jaar in de MXGP-klasse en om eerlijk te zijn, ik kijk er enorm naar uit! Ik heb moeilijke jaren, met twee grote blessures, achter de rug waardoor het niet makkelijk zal zijn om het op te nemen tegen de sterkste rijders ter wereld. Maar ik ben niet nooit bang geweest voor hard werk en ik geloof in mezelf.  Mijn knie voelt elke dag beter en sterker aan. Ik kan dan ook niet wachten om met de YZ450F te gaan rijden!”

Johan Westermark (Teammanager): “Vsevolod Brylyakov is een geweldige aanwinst voor JWR Yamaha Racing-team in 2019. Ondanks de verschillende blessures die hij de afgelopen jaren heeft opgelopen, heeft hij continu zijn snelheid getoond. En het is daarnaast ook nog eens een populaire rijder. We zien er echt naar uit om volgend seizoen het beste in hem naar boven te halen.”

Foto’s: Yamaha Racing/JWR Yamaha