X

Fabrieks Husqvarna MXGP team kiest voor Dunlop

De komende drie jaar gaat Rockstar Energy Husqvarna Factory MXGP in zee met Dunlop. Tot eind 2021 zal het team dus uitkomen op rubber van het merk met de gele “D”. Tot dit seizoen gebruikte het fabrieks Husqvarna MXGP team Pirelli.

Sinds de oprichting van het merk, meer dan een eeuw geleden, wordt Dunlop geassocieerd met baanbrekende technologie op het vlak van motorbanden. Met ingenieurs en ontwerpers in Europa, Japan en Noord-Amerika kan Dunlop kort op de bal spelen qua R&D en ondersteuning in competitie.

Dankzij hun passie voor prestaties heeft Dunlop een reputatie opgebouwd als winnend merk. Zo is Dunlop al sinds jaar een dag dé dominante bandenleverancier in AMA Supercross en Motocross. Dankzij deze nieuwe overeenkomst zullen Pauls Jonass en Arminas Jasikonis gebruik kunnen maken van het brede gamma Dunlop Geomax banden voor al hun trainingen en wedstrijden.

Wim Van Achter – Dunlop Motorsport manager: “Iedereen bij Dunlop is blij met deze nieuwe samenwerking met het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MXGP team. Het is een eer dat zo’n professioneel team voor onze Geomax banden kiest om hun ambitieuze doelen te verwezenlijken.  We zullen altijd ter plaatse zijn om een complete technische ondersteuning te bieden en de rijders te helpen met hun bandenkeuze voor elke manche. Van de nieuwe, veelzijdige Geomax MX33 tot de rest van ons baanbrekend gamma, zijn we er van overtuigd dat we altijd de juiste band voor elk type terrein kunnen aanbieden.”

Antti Pyrhönen – Rockstar Energy Husqvarna Factory MXGP Racing Teammanager: “We zijn heel erg tevreden met deze samenwerking met Dunlop Tires. We willen ook van de gelegenheid gebruik maken om onze vorige bandenleverancier te bedanken voor hun goede ondersteuning maar nu beginnen we aan een spannend, nieuw hoofdstuk! Als  team zijn we altijd op zoek naar de beste materialen en producten voor onze rijders. Ik ben er zeker van dat Dunlop ons kan helpen om beter te presteren.”

Diego Clement – Motorsportmanager Husqvarna Motorcycles: “We zijn er trots dat Dunlop voor de komende drie jaar onze officiële bandenleverancier voor het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MXGP team wordt. Dunlop is niet alleen een wereldwijd bekend merk maar heeft een ongelooflijke succesvolle geschiedenis qua productinnovatie en sportieve resultaten. We zitten dan ook helemaal op dezelfde lijn om samen te groeien. Ik ben er van overtuigd dat Dunlop een extra troef zal zijn voor de komende seizoenen.”