X

Meer enduro voor 2019 WESS kalender

Na een eerste seizoen dat op een gemengde ontvangst kon rekenen, timmert de World Enduro Super Series verder aan de weg. De 2019 kalender zet een resolute stap in de richting van het klassieke enduro-werk ten koste van sneller races zoals de Gotland Grand National en de Red Bull Knock Out.

 

De Cross Country wedstrijd in Hawkstone Park bleef wel op post. Er zijn volgend seizoen maar liefst drie nieuwe evebementen: een nog nader te bepalen klassieke endurowedstrijd in Italië, de Solsona enduro in Spanje en tot slot is er de finale van het kampioenschap met de GetzenRodeo begin november.

 

Extreme XL Lagares, de Erzberg Rodeo en Romaniacss zorgen voor het hard enduro tegengewicht. Opvallend is ook het verdwijnen van de Red Bull 111 Megawatt in Polen! De rijzende ster Billy Bolt kroonde zich in Scheveningen vorige maand tot de eerste WESS kampioen.

WESS Managing Director Philipp Stossier verklaarde: “Na een ongelooflijk succesvol debuutseizoen hebben we onvermoeibaar gewerkt om een Enduro-kampioenschap samen te stellen dat zowel rijders als fans van de sport kan bekoren. We kunnen dan ook niet wachten op het nieuwe WESS-kampioenschap!”

– WESS Series Manager Winfried Kerschhaggl voegde toe: “Traditionele Enduro heeft ons altijd na het hart gelegen. Daarom hebben we Classic Enduro-evenementen toegevoegd aan de World Enduro Super Series kalender.”

World Enduro Super Series – 2019 kalender

Ronde 1: Extreme XL Lagares (Portugal) 10-12 mei
Ronde 2: Trèfle Lozérien AMV (Frankrijk) 17-19 mei
Ronde 3: Erzbergrodeo Red Bull Hare Scramble (Oostenrijk) 30 mei-2 juni
Ronde 4: Classic Enduro (Italië) TBA
Ronde 5: Red Bull Romaniacs (Roemenië) 30 juli-4 augustus
Ronde 6: Hawkstone Park Cross Country (Verenigd Koninkrijk) 21-22 september
Ronde 7: Solsona Enduro (Spanje) 5-6 oktober
Ronde 8: GetzenRodeo (Duitsland) 2-3 november

Foto’s: Red Bull contentpool