X

Meerjarig KTM contract voor Liam Everts

De beloftevolle Liam Everts ziet zijn knap 2018 seizoen bekroond met een officiële KTM overeenkomst. Dat heeft KTM vandaag zelf bekend gemaakt. Op die manier wordt ook de link tussen de ‘Everts motorcrossdynastie’ en de Oostenrijkse fabrikant weer nauwer aangehaald. 

Everts, 14, is het afgelopen jaar geëvolueerd als rijder. Hoewel het nog maar zijn tweede seizoen op een 85cc-motor was, pakt hij de derde plaats in het EMX85 kampioenschap. Hoewel Liam kan rekenen op de expertise van zijn vader Stefan – die momenteel herstelt van een malaria-aanval – kan hij ook vertrouwen op het advies van viervoudig wereldkampioen en grootvader Harry, evenals zijn moeder, Kelly. Zowel Kelly als Harry speelden zelf een belangrijke rol in de successen die Stefan boekte in het WK.

De Evertsen zullen in 2019 vanuit hun eigen structuur werken terwijl Liam zich voorbereidt op zijn eerste seizoen op de KTM 125 SX. De motor waarmee Rene Hofer dit jaar al zo sterk voor de dag kwam in de EMX125.

Liam Everts: “Het voelt als een eer voor mij om met KTM te rijden want ik heb het gevoel dat ze het beste merk in motorcross zijn. We hebben nu een overeenkomst op  lange termijn gemaakt maar ik zit al een tijdje op een KTM en ik hoe enorm van de motor. Het is verbazingwekkend hoe makkelijk hij rijdt en hoe hij bij mijn stijl past. Om dit contract te krijgen is geweldig. Ik ben heel blij en kijk erg uit naar de toekomst. Hopelijk kunnen we samen mooie dingen laten zien. We gaan stap voor stap en bouwen.”

Robert Jonas, vice-president van Offroad: “Liam komt uit één van de beste families in motorcross en hoewel hem dat ook een voordeel oplevert, brengt het ook druk met zich mee. Maar we zijn enthousiast over wat we tot nu toe van hem hebben gezien. Het is duidelijk dat de vooruitgang die hij heeft geboekt met zijn snelheid en techniek in 2018 er op wijst op nog meer mogelijkheden zijn.”

Foto’s: KTM