Nathan Watson derde differente winnaar in evenveel Course Sur Sable wedstrijden!

Nathan Watson heeft deze zondagnamiddag de derde manche van het “Championnat de france de course sur sable” 2018-2019 kampioenschap in Saint Leger de Balson gewonnen. Daarmee werd de Brit de derde winnaar in evenveel wedstrijden. De eerste twee overwinningen in Beach Cross Merck en Loon Plage gingen namelijk naar Yentel Martens en Milko Potisek.

Met de smaak van de overwinning in de Red Bull Knock Out, de strandcross in Scheveningen voor het WESS kampioenschap, nog in de mond kwam Nathan Watson met veel vertrouwen aan de start in het labyrint van Saint Leger de Balson. De officiële KTM piloot domineerde de wedstrijd verreden in barre omstandigheden en zette iedereen tot en met nummer vier op één ronde! Enkel de heren die met Nathan Watson mee het podium op mochten, Milko Potisek als tweede en Jeffrey Dewulf als derde bleven nog in dezelfde ronde.

Naast Jeffrey Dewulf die dus als derde over de finish kwam, zagen we Axel van de Sande als zesde finishen. VLM Inter Raf Belmans finishte zesendertig, voor de andere Belgen was het echter een off-day want Daymond Martens werd geklasseerd als 247ste en Yentel Martens als 254ste. Een teleurstellend resultaat voor beide.

Als wild card zagen we ook Nathan Watson’ broers, Ben aan de start komen. De KEMEA Yamaha piloot finishte als vijfentwintigste, maar werd nadien gediskwalificeerd omdat hij op het parcours had bijgetankt en niet in de voorziene pitsstraat.

Top50: Championnat de france de course sur sable – Saint-Léger-de-Balson