X

Positieve dag voor Yentel Martens in Hossegor

Door een blessure aan de enkel die hij vorig weekend opliep, was Yentel Martens was onzeker over het verloop van de Ronde des Sables in Hossegor. Martens moest afrekenen met een slechte start maar kwam nadien sterk terug en eindigde uiteindelijk net naast het podium als vierde.

Op het einde van het recht stuk zat “Y-Mart” ingesloten zodat hij de eerste bocht pas in de top-20 uit kwam. Toch kwam Martens al snel in een strak ritme en kon zo op klimmen. Om zijn voet te ontzien was Yentel extra voorzichtig in het drukke verkeer. Van de toprijders was hij één van de eerste die voor een nieuwe bril binnen kwam. Daarna zette Martens een sterke tweede wedstrijdhelft neer.


De voormalige Belgische MX2 kampioen liep op de zware baan in op Jeffrey Dewulf maar door een crash  moest hij uiteindelijk tevreden zijn met de vierde plaats.

Yentel Martens: “Vandaag was een stap in de goede richting voor mij. Na wat pech afgelopen weekend  was ik wat nerveus over hoe het zou gaan. Helaas was mijn start allesbehalve perfect! Door mijn start buiten de top 20 had ik dus veel werk voor de boeg. Maar mijn snelheid was goed en ik kon vrij inhalen. Ik naderde op Jeffrey Dewulf op het einde van de race maar ik kwam ten val. Die verloren tijd kon ik niet meer goed maken. Toch ben ik  blij met mijn progressie. Ik weet dat mijn snelheid goed is en iedereen werkt hard om te presteren! “

Foto’s: Pascal Haudiquert